18 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Şomerii din rural nu-şi doresc să muncească
Şomerii din rural nu-şi doresc să muncească

Din cele 150 de locuri de muncă oferite şomerilor gălăţeni de către o firmă din Timiş, doar 35-40 au fost ocupate după ce societatea a organizat trei burse ale locurilor de muncă în Tecuci, Tg. Bujor şi comuna Costache Negri. Potrivit directorului AJOFM Galaţi, Cezar Năstase, în urma burselor de locuri de muncă organizate de instituţie în cele trei localităţi, la solicitarea angajatorului din Timiş, “s-au prezentat în jur de 200-300 de persoane interesate şi înţeleg că în jur de 40 au fost angajate. Deja firma se ocupă de intrarea în legalitate a curselor Galaţi-Timiş, căci oferta de muncă include şi asigurarea, gratuit, a unui drum până acasă pentru angajaţi”.

Angajatorul este SC Delphi Packard Romania SRL, din Sânnicolau Mare, judeţul Timiş. La cele trei burse ale locurilor de muncă din Tecuci, Tg. Bujor şi comuna Costache Negri, firma a căutat să angajeze operatori asamblare pentru cele mai noi şi moderne linii de producţie. Pentru această meserie, angajatorul oferea un salariu de încadrare de 1.230 brut de lei (ce poate creşte, funcţie de performanţe - bonus de performanţă - 10%, bonus de prezenţă - 15%), acordarea de bonuri de masă, al 13-lea salariu, iar o dată pe lună asigură, gratuit, un drum acasă, pentru angajat. În plus, oferta mai cuprindea şi cazarea gratuită, asigurarea a două mese pe zi, micul dejun şi prânzul şi asigurarea de asistenţă medicală în incinta fabricii. Contractul de muncă este  pe o perioadă determinată, de 6 luni, cu posibilitatea de prelungire.

Directorul AJOFM Galaţi a mai precizat că cele trei zone alese pentru a se organiza bursa locurilor de muncă au fost selectate tocmai din cauza numărului mare de şomeri. 

„Zona din apropierea Galaţiului beneficiază de serviciile sediului central al AJOFM, care şi organizează multe întâlniri cu angajatorii, însă în partea de nord a judeţului nu este la fel de uşor ca şomerii să se întâlnească cu angajatorii. În plus, în acea zonă nu prea sunt angajatori… Problema rămân cei 14.000 de şomeri din mediul rural. 80% din şomerii din Galaţi se află în mediul rural şi de aceea am vrut să ducem oferta de angajare aproape de aceştia”, spune Cezar Năstase, sperând ca şi bursa locurilor de muncă a absolvenţilor, programată pentru sfârşitul săptămânii viitoare, să fie o ocazie bună pentru angajarea măcar a celor 2.000 de tineri care au terminat înţământul liceal şi sunt în prezent şomeri.


Articole înrudite