23 FEBRUARIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Ţepuit de FAN Courier Express! Cum şi-a triplat greutatea o bicicletă de la Târgu Jiu la Galaţi (FOTO/VIDEO)
Ţepuit de FAN Courier Express! Cum şi-a triplat greutatea o bicicletă de la Târgu Jiu la Galaţi (FOTO/VIDEO)

Un cetăţean din Gorj a trimis o bicicletă, ambalată într-un colet, pe 23 octombrie, prin sucursala FAN Courier Express Târgu Jiu, cu destinaţia Galaţi. La momentul trimiterii coletului, pachetul a fost cântărit în sediul societăţii de curierat şi s-a trecut în AVB greutatea de 30 de kilograme. Expeditorul a întrebat salariatul firmei cât va costa, la destinaţie, transportul coletului şi aducerea sumei de bani de la destinatarul din Galaţi înapoi la Gorj. I s-a răspuns că totul va costa 210 de lei, inclusiv aducerea banilor încasaţi la destinaţie. Omul a fost de acord, a făcut actele necesare livrării coletului, în care se afla o bicicletă, fără să se gândească vreun moment că cele discutate nu vor rămâne în picioare, iar preţul de transport aproape că se va tripla la destinaţie. În acelaşi timp, din sediul unităţii omul a sunat destinatarul coletului şi l-a anunţat că are de achitat 210 de lei contravaloarea transportului, la momentul în care bicicleta electrică va ajunge la el.

Bicicleta "s-a îngrăşat" pe traseu! Coletul a ajuns a doua zi la Galaţi, dar, spre surprinderea destinatarului, acesta a fost anunţat că trebuie să achite transportul în valoare de 475 de lei. Mai mult, şoferul firmei de curierat din Galaţi l-a informat pe destinatar că poate să nu ridice coletul, având în vedere faptul că la sediul central al FAN Courier Express Bucureşti s-a făcut o măsurătoare volumetrică indicând o valoare de 82 de kilograme, de la 30 de kilograme cu care pachetul plecase de la Târgu Jiu. Destinatarul a anunţat că nu ridică coletul până nu discută cu expeditorul din Târgu Jiu. Gălăţeanul de bună credinţă a sunat expeditorul şi a explicat cele spuse de şoferul firmei din Galaţi, legat de noua măsurătoare. Expeditorul s-a înţeles cu destinatarul să îi vireze diferenţa din suma de bani necesară pentru ridicarea coletului, urmând să regleze apoi situaţia cu FAN Courier. Asta deoarece destinatarul ar fi ajuns să achite dublul sumei de 475 de lei, dacă nu se ridică coletul.

Coletul s-a mai scumpit o dată, preţ final: 540 de lei! Şocant a fost că a doua zi, coletul de Târgu Jiu a ajuns să fie şi mai scump pentru expeditor, la 24 de ore de la sosirea la Galaţi acesta putând fi ridicat cu 540 de lei, adică cu 70 de lei mai mult decât cu câteva ore în urmă. Gorjeanul siderat a luat legătura cu firma de la Târgu Jiu, fiind sfătuit să vorbească la Bucureşti pentru cele întâmplate. FAN Courier Bucureşti îi oferă expeditorului din Gorj, însă, un răspuns în bătaie de joc, menţionându-i telefonic că nu îi interesează pe responsabilii firmei de transport câte kilograme avea coletul cântărit la Târgu Jiu, adică cele 30 de kilograme, deoarece se consideră că acest colet are 82,5 kg, în urma cântăririi volumetrice.

Sesizare la Protecţia Consumatorilor, CJPC Gorj! Până în momentul de faţă, situaţia este ca-n tren. În sensul că gorjeanul a făcut o sesizare telefonică la FAN Courier Express şi una în scris, dar niciuna, din păcate, nu are un răspuns corect, afirmativ. Omul, dezamăgit, susţine că va face o plângere şi la Protecţia Consumatorilor Gorj, pentru că nu este posibil ca preţul transportului coletului transmis de la Târgu Jiu să ajungă aproape triplu la destinaţie, asta în timp ce cântărirea iniţială pe cântar a fost ignorată în favoarea unei cântăriri volumetrice, fără să fie specificat ce material s-a luat în calcul la această măsurătoare, notează Impact în Gorj.

GALERIE FOTO/VIDEO, mai jos!

  • Galerie Video:
    • Video File:
  • Galerie Foto:

Articole înrudite