20 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
VIDEO: Razie după braconieri pe Dunăre la Galați
VIDEO: Razie după braconieri pe Dunăre la Galați

În cursul zilei de ieri, 3 octombrie 2023, polițiști din cadrul Serviciului Ordine Publică Galați, împreună cu personal din cadrul Gărzii Naționale de Mediu - Comisariatul Județului Galați, au acționat pe fluviul Dunărea cu o ambarcațiune aparținând celei de-a doua instituție, ocazie cu care au constatat că în zona milei maritime 78, persoane necunoscute ar fi desfășurat activități de pescuit comercial, fără a deține licență și autorizație de pescuit, prin montarea a trei plase de pescuit de tip setcă, în lungime totală de aproximativ 400 de metri. În interiorul acestor plase au fost găsite 32 de exemplare pește, sturion, specia cegă, în greutate totală de circa 30 de kg ce a fost eliberat și redat mediului natural.

În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de nedeținerea licenței de pescuit/autorizației de pescuit comercial, pescuit recreativ/sportiv, după caz, cea cu privire la pescuitul resurselor acvatice vii cu unelte de pescuit având ochiul de plasă sub dimensiunile minime legale și a infracțiunii privind pescuitul sau omorârea deliberată a mamiferelor marine sub dimensiunile minime legale, fapte prevăzute și pedepsite de articolul 64 literele a, i și articolul 65 aliniat 1, litera c din Ordonanța de Urgență nr. 23 din 5 martie 2008 privind pescuitul şi acvacultura.

De asemenea, cele trei unelte de pescuit, de tip setcă, au fost ridicate în vederea confiscării. Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare pentru combaterea braconajului piscicol pe fluviul Dunărea, precum și în habitatele piscicole naturale, informează IPJ Galați. VIDEO, mai jos!

  • Galerie Video:
    • Video File:

Articole înrudite