25 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
A început goana după formularele de încălzire
A început goana după formularele de încălzire

Din cele 50.000 de formulare de acordare a ajutorului de încălzire puse la dispoziţie de către Primăria Galaţi, un număr de 31.000 de cereri au fost deja ridicate de reprezentanţii asociaţiilor de locatari sau proprietari din Galaţi, potrivit informaţiilor furnizate de către purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, Mihai Costache. Întrebat de reprezentanţii ziarului dacă formularele de căldură se depun de către reprezentanţii asociaţiilor tot la sediul Apaterm, Mihai Costache susţine că reprezentanţii asociaţiilor de locatari şi de proprietari trebuie să depună formularele la comisia de căldură din cadrul Patinoarului, care analizează cererile şi decide care sunt aprobate. Potrivit aceleiaşi surse, membrii comisiei de căldură fac şi verificări prin sondaj pentru a constata dacă sunt cazuri în care au fost acordate ilegal ajutoare pentru căldură.

„Din cele 50.000 de formulare de căldură puse la dispoziţie de Primăria Galaţi, un număr de 19.000 de cereri au rămas la comisia de căldură”, mai susţine Mihai Costache. Purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi ne-a mai declarat că iarna trecută au fost aprobate 25.764 de cereri de acordare a ajutorului de căldură, din care 1.211 în cazul încălzirii cu lemne, 3.600 de cereri în cazul încălzirii cu gaze naturale iar 20.885 în cazul încălzirii în sistem centralizat. În ceea ce priveşte iarna 2011 - 2012, numărul cererilor aprobate s-a ridicat la 24.028. Potrivit declaraţiei lui Mihai Costache, numărul cererilor de acordare a ajutorului pentru încălzire ar putea fi mai mare comparaticv cu anul trecut deoarece se acordă şi sprijin financiar pentru încălzirea locuinţelor cu energie electrică.

Cererile de acordare a ajutoarelor de căldură, depuse la sediul Apaterm

În timp ce purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, Mihai Costache, susţine că formularele de încălzire trebuie depuse de reprezentanţii asociaţiilor de proprietari la sediul comisiei de căldură, aşa cum s-a întâmplat şi în anii precedenţi, reprezentanţii Apaterm au alt punct de vedere. Atât liderul de sindicat Cristi Ciubotariu, cât şi administratorul special al Apaterm, Adriana Stratulat, ne-au declarat că reprezentanţii asociaţiilor de proprietari trebuie să depună formularele completate la sediul Apaterm, acestea fiind ulterior trimise la comisia de căldură de la Patinoar. „Acelaşi procedeu a fost şi anii trecuţi, dar asociaţiile de proprietari care sunt în apropierea Patinoarului pot depune cererile acolo”, ne-a declarat Adriana Stratulat.


Articole înrudite