09 OCTOMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Admiterea 2023 la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați
Admiterea 2023 la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați  oferă 1.520 de locuri bugetate la licență pentru Admiterea 2023. Cele mai multe locuri bugetate merg către Facultatea de Medicină și Farmacie (270). Urmează, în ordine descrescătoare: Facultatea de Economia și Administrarea Afacerilor (219), Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică (195), Facultatea de Inginerie (145), Facultatea de Inginerie și Agronomie din Brăila (103), Educație Fizică și Sport (114) și Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie (100).

Facultatea Transfrontalieră dispune, la admiterea din vară, de 312 de locuri la buget cu bursă, dedicate românilor de pretutindeni. Facultatea de Arhitectură Navală, unică în țară, are pregătite, anul acesta, 55 de locuri la buget, iar Știința și Ingineria Alimentelor va avea la admiterea din vară, 55 de locuri bugetate. Mai puțin de 100 de locuri bugetate sunt la Litere (85), Științe și Mediu (55), Drept și Științe Administrative (94) și Arte (30). Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați oferă și 1764 de locuri cu taxă în anul 2023. Și pentru admiterea de anul acesta au fost prevăzute locuri speciale destinate absolvenților cu diplomă de bacalaureat proveniți din sistemul de protecție socială, celor din mediul rural, dar și celor care au absolvit o facultate la UDJG și doresc să o urmeze pe a doua.

Anul acesta, Facultatea de Inginerie propune absolvenților de liceu o specializare nouă: Sisteme de producție digitale, care are alocate 20 de locuri la buget, iar Facultatea Transfrontalieră scoate la concurs 50 de locuri pentru specializarea Kinetoterapie și motricitate specială (Chișinău). La Facultatea de Medicină și Farmacie s-au pus la bătaie 45 de locuri pentru studenții străini la specializarea Medicină în limba engleză.

Calendarul admiterii

Prima etapă a Admiterii este de înscriere a candidaților, online sau fizic, în intervalul 6-22 iulie 2022. Pentru Facultățile: Educație Fizică și Sport/ Arte/ Istorie, Filosofie și Teologie (domeniile Teologie, Arte vizuale), la care se susțin probe de aptitudini, calendarul din Etapa I este următorul: 10-21 iulie înscrieri online și la centrele special amenajate, 22-24 iulie probe eliminatorii și de concurs. Candidații declarați ADMIȘI trebuie să depună diploma de bacalaureat în original, până la data de 28 iulie 2023. După această dată, începe Etapa a II-a a Admiterii din vară.

Facultatea de Medicină și Farmacie are un calendar de admitere propriu: 10-22 iulie - înscrieri online și la centrele special amenajate, 25-26 iulie - probe de concurs, 26-27 iulie - afișarea rezultatelor din Etapa I și rezolvarea eventualelor contestații, 27-31 iulie - depunerea diplomelor de bacalaureat în original (termen final de depunere diplome - 31 iulie, ora 12.00).

Și Facultatea Transfrontalieră are un calendar propriu de admitere: 24-28 iulie - înscrieri la centrele special amenajate, 27-28 iulie - probe eliminatorii și de concurs la programele de studii care presupun acest lucru, 29 iulie afișarea rezultatelor din Etapa I și rezolvarea contestațiilor, 30-31 iulie depunerea diplomelor de bacalaureat în original.

La aproape toate facultățile, admiterea se face pe bază de dosar, ponderea mediei de bacalaureat oscilând între 50 și 100%, în funcție de specificul fiecăreia. Examen se organizează doar la Facultatea de Medicină și Farmacie, în zilele de 25 și 26 iulie.

Pot fi admiși în învățământul superior la studii universitare de licență, fără concurs de admitere, olimpicii cu performanțe recunoscute la concursurile internaționale și absolvenții de liceu care au obținut distincții la olimpiadele școlare, concursuri artistice sau sportive la nivel național sau internațional.

Atât în perioada înscrierii, cât și pe durata probelor de concurs, candidații se pot caza în Căminul studențesc A din Complexul „Al. I. Cuza” - strada Domnească, nr. 115.

Pe parcursul unui an de studii, studenții au posibilitatea de a participa la workshopuri desfășurate în cadrul unor proiecte implementate de către Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați prin care pot dobândi competențe ce facilitează inserția profesională rapidă. Unul din aceste proiecte se desfășoară în perioada aprilie – decembrie 2023 și se intitulează „Cariera profesională – sinergia dintre oferta educațională și cerințele de pe piața muncii dinamice”. Proiectul are ca obiectiv general crearea unui cadru stabil de inserție a absolvenților universității pe piața muncii prin măsuri de adaptare a competențelor, certificate la finalul ciclurilor de studii universitare, la cerințele mediului socio-economic zonal și prin consiliere și orientare în carieră. Studenții au ocazia să interacționeze cu reprezentanți ai diferitelor instituții, în scopul familiarizării cu sistemul de organizare și caracteristicile generale ale intreprinderilor, să efectueze vizite la sediile agenților economici și să beneficieze de internshipuri sau stagii de practică.

  • Galerie Foto:

Articole înrudite