25 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Să păstrăm Dunărea albastră! Evenimente în şcolile şi liceele gălăţene de Ziua Dunării
Să păstrăm Dunărea albastră! Evenimente în şcolile şi liceele gălăţene de Ziua Dunării

Ca în fiecare an, în data de 29 iunie, tările din bazinul fluviului Dunărea sărbătoresc Ziua Internaţională a Dunării. Tema propusă de Comisia Internaţională pentru Protecţia Fluviului Dunărea (ICPDR) este „Keep the Danube Blue - Să păstrăm Dunărea albastră!”.
În acest context, Administraţia Bazinală de Apă Prut - Bârlad prin Sistemul de Gospodărire a Apelor Galaţi a organizat în şcolile şi liceele gălăţene evenimente pentru a marca această zi importantă. Astfel, elevii de la Şcoala Gimnazială nr. 28 şi liceenii de la Liceul Teoretic „Emil Racoviţă” din Galaţi au fost implicaţi în activităţi tematice, unde au fost expuse cele mai importante aspecte despre fluviul Dunărea şi despre protejarea resurselor de apă. „Implicarea activă şi contribuţia fiecăruia dintre noi în protejarea resurselor de apă conduc la dezvoltarea economică şi socială a regiunii dunărene. Dunărea înseamnă mai mult decât un fluviu, înseamnă civilizaţie, oportunităţi de dezvoltare, dar şi o garanţie pentru un spaţiu comun, bazat pe cooperare şi împărtăşire de valori”, transmite Administraţia Bazinală de Apă Prut - Bârlad.
La nivelul bazinului Dunării, principiile managementului integrat al resurselor de apă sunt aplicate în special prin implementarea Directivei Cadru Apă şi a Directivei privind Inundaţiile. Abordarea ICPDR pentru integrarea adaptării la schimbările climatice în activităţile de planificare include o înţelegere comună a scenariilor, măsurilor şi impactului final. Astfel, totul se derulează sub semnul consolidării relaţiilor de cooperare transfrontalieră, deziderat prioritar în bazinul Dunării. „Dunărea înseamnă viaţă, energie, hrană, transport şi recreere. Să păstrăm Dunărea albastră! Să păstrăm apele curate!”, este mesajul Administraţiei Bazinale de Apă Prut - Bârlad.

  • Galerie Foto:

Articole înrudite