23 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
ALBUM FOTO: Ceremonial militar de comemorare a soldaţilor francezi, la Galaţi
ALBUM FOTO: Ceremonial militar de comemorare a soldaţilor francezi, la Galaţi

Ceremonial militar de comemorare a soldaţilor francezi căzuţi pe câmpul de luptă în timpul Primului Război Mondial. Ceremonialul s-a desfăşurat astăzi, 24 mai 2024, la Careul Francez din Cimitirul Eternitatea din Galaţi şi a reunit militari din mai multe state, care compun comandamentul Diviziei Multinaţionale Sud-Est şi contingentul francez a misiunii AIGLE, dislocat pe teritoriul României (album foto mai jos/ credit foto: DO).
În context, anunţăm că aproximativ 500 de militari români şi aliaţi participă, în perioada 24-28 mai, la exerciţiul multinaţional „Dacian Strike 24” (DAST24), care se desfăşoară în Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan, din judeţul Galaţi.
"DAST24-2 este condus de Comandamentul Multinaţional de Divizie Sud-Est şi antrenează forţe din structurile Comandamentului Multinaţional de Brigadă Sud-Est, Divizia 82 Aeropurtată (USA), Elementul Înaintat de Comandă al Brigăzii Franceze (BFCE), Grupul de Luptă al NATO din România, Regimentul 52 Artilerie Mixtă „General Alexandru Tell” şi Brigada 282 Blindată „Unirea Principatelor”. De asemenea, la exerciţiu mai participă Forţele Aeriene Române (IAR 99 Şoim, IAR 330 Puma Socat) şi Forţele Aeriene Regale ale Marii Britanii (Eurofighter Typhoon EF2000)", potrivit MApN.
DAST24-2 face parte din seria de exerciţii „Dacian Strike” şi este un exerciţiu întrunit de comandament, cu trupe în teren. Acesta se desfăşoară concomitent în România (Smârdan, jud. Galaţi şi Capu Midia, jud. Constanţa) şi Bulgaria (Novo Selo).


Articole înrudite