17 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Apel de implicare și voluntariat pentru o Dunăre fără deșeuri
Apel de implicare și voluntariat pentru o Dunăre fără deșeuri

Locuitorii din județele riverane Dunării:  Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Constanța, Brăila, Galați, Tulcea, dar și din București, toți turiștii și iubitorii de natură sunt invitați să participe pe 3 septembrie în cadrul celei mai ample acțiuni de ecologizare a anului a Dunării, River Cleanup Collective @Dunăre.

Pe 3 septembrie, Asociația Act for Tomorrow și Kaufland Romania se alătură River Cleanup Collective @Dunăre, cea mai amplă acțiune de ecologizare a anului, care aduce împreună reprezentanți ai grupului Schwarz din 10 țări riverane Dunării, Austria, Bulgaria, Croația, Germania, Polonia, România, Serbia, Slovacia și Ungaria.

Vor exista evenimente de ecologizare în fiecare județ de pe întreg cursul Dunării, de la intrarea în țară până la gura de vărsare, iar deșeurile vor fi curățate atât pe malul apelor, cât și pe luciul acesteia cu numeroase ambarcațiuni.

Organizatorii evenimentului asigură echipamentul tehnic (mănuși, saci, bidon reutilizabil de apă), dar și masa (apă și sandvișuri). Voluntarii din București vor participa la acțiune în Oltenița, fiind asigurat autocar din București la locație și retur, iar pentru celelalte localități și județe se va asigura transport din reședința de județ, detaliile fiind transmise ulterior prin e-mail. 

Participarea la acțiunile de ecologizare se face prin completarea formularului, disponibil aici: https://forms.gle/A5nRzdVFK4s3xMBLA.


Articole înrudite