„Atmosferă de toamnă” - Concurs de artă fotografică

 
Marți, 17 Octombrie 2017 00:01
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Casa de Cultură Tecuci, cu sprijinul Primăriei şi al Consiliului Local al municipiului Tecuci, a anunţat un concurs de fotografie, care se va finaliza cu o expoziţie şi o festivitate de premiere a celor mai reuşite imagini şi a celor mai buni artişti fotografi. Concursul se adresează tinerilor cu vârsta între 14-26 de ani care au domiciliul în Tecuci sau în împrejurimi. Obiectivul principal al competiţiei este acela de a descoperi, încuraja şi promova talentul fotografic,manifestat prin creaţii unice.
Tema concursului din acest an este „Atmosferă de Toamnă”. Înscrierea fotografiilor în concurs se poate face până pe 17 noiembrie 2017, jurizarea va avea loc pe 20 noiembrie iar pe 24 noiembrie este programată Gala de premiere, odată cu vernisajul expoziţiei de fotografie.
Fiecare autor poate trimite maximum 4 fotografii cu dimensiune A4 sau A3. Fotografiile trebuie să fie imprimate pe hârtie fotografică mată sau lucioasă.Se vor trimite fotografii simple, fără passepartout, montaj, schelet şi fără a fi lipite pe suport de carton. Sunt admise corecţiile de bază din programele de editare (brightness /contrast, levels, unsharp, etc.), atâta timp cât aspectul final nu se depărtează prea mult faţă de fotografia originală. Aceste fotografii vor fi sigilate într-un singur plic sau mapă de autor alături de formularul de înscriere (care trebuie să conţină numele autorului, adresa, şcoala, telefonul la care poate fi contactat) şi o scurtă descrierea locului în care au fost realizate imaginile, apoi camera foto utilizată, eventual procedeele tehnice folosite. Fiecare lucrare poate fi însoţită de un titlu.
Lucrările înscrise în concurs vor fi apreciate după următoarele criterii:încadrarea în temă; creativitate; originalitate.
Juriul concursului va fi alcătuit din artişti plastici, profesori de educaţie plastică, fotografi avizaţi, specialişti în domeniu.
Concurenţii vor expedia lucrările pe adresa: Casa de Cultură Tecuci, str. 1 Decembrie 1918, nr. 62, cod poştal 805300, Tecuci sau le pot depune, personal, la sediul instituţiei.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu