22 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
FOTO: Cum arată Şcoala nr. 17 din Micro 19 după modernizare
FOTO: Cum arată Şcoala nr. 17 din Micro 19 după modernizare

Clădirea Şcolii nr. 17 din cartierul Micro 19 a fost modernizată în cadrul unui proiect cu fonduri europene în valoare de circa 3 milioane de lei. Mai mult, pentru această şcoală a fost câştigat şi un proiect ce vizează renovarea integrată şi consolidarea corpului C2, cu fonduri prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, în valoare de 2,9 milioane de lei.

Continuăm reabilitarea şi modernizarea instituţiilor de învăţământ din oraş, aşa cum am promis. Am derulat deja multe proiecte în acest sens şi numeroase unităţi de învăţământ din Galaţi au condiţii moderne pentru învăţare, iar în multe alte grădiniţe, şcoli şi licee avem astfel de proiecte în derulare, pentru că elevii şi profesorii din Galaţi au nevoie de cele mai bune condiţii pentru desfăşurarea activităţii”, spune Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi.

În cadrul acestui proiect, principalele lucrări au vizat izolarea termică a faţadei, prin înlocuirea tâmplăriei exterioare existente, termoizolarea pereţilor, instalarea unui sistem de panouri solare ca formă alternativă de producere a agentului termic primar necesar apei calde de consum, lucrări de reabilitare/modernizare a instalaţiei de iluminat, refacerea finisajelor interioare în zonele de intervenţie, înlocuirea instalaţiei de distribuţie a apei reci şi a colectoarelor de apă menajeră etc.

Şcoala Gimnazială nr. 17 este situată în municipiul Galaţi, pe strada str. Costache Conachi, nr. 2B, a fost construită în 1972 şi are peste 450 de elevi în prezent. Finanţarea proiectului „Anvelopare unităţi de învăţământ - Şcoala Gimnazială nr. 17 Galaţi” a fost asigurată în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 - 2020.

Primăria municipiului Galaţi a realizat deja peste 20 de obiective de investiţii care au vizat tot atâtea unităţi de învăţământ din oraş, iar alte 30 de proiecte pentru modernizarea grădiniţelor, şcolilor şi liceelor sunt acum în derulare, în diferite stadii, potrivit Biroului de presă al Primăriei municipiului Galaţi.

GALERIE DE IMAGINI, mai jos!


Articole înrudite