15 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Deschidere KineDok 2023 - partea a doua la Muzeul de Artă Vizuală Galaţi
Deschidere KineDok 2023 - partea a doua la Muzeul de Artă Vizuală Galaţi

Muzeul de Artă Vizuală vă invită la filme documentare KineDok powered by One World Romania! Joi, 5 octombrie, începe cea de-a noua ediţie a programului european KineDok, partea a doua, cu filmul „Muzeul Revoluţiei”, ce va fi proiectat de la ora 18.00.
KineDok este un program unic în Europa prin amploarea sa, desfăşurându-se concomitent în 6 ţări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Georgia şi România, unde este coordonat de către Asociaţia One World Romania, în strâns parteneriat cu festivalul de film. Fiecare dintre ţările participante contribuie cu cele mai noi documentare, care rulează apoi în sute de locuri din toate cele 6 ţări, generând astfel o comunitate culturală impresionantă.
Proiectul se face remarcat prin abordarea sa aparte, proiecţiile fiind sub formă de cineclub şi desfăşurându-se pe tot parcursul anului în spaţii cât mai accesibile. Publicul are şansa să vadă o selecţie deosebită de filme, care nu circulă în cinematografele obişnuite şi la care altfel nu ar avea acces. Mai mult decât atât, KineDok trece dincolo de experienţa pasivă a sălii tradiţionale de cinema, organizând după proiecţiile de film dezbateri angrenante între public şi diverşi invitaţi locali şi internaţionali. Publicul are astfel ocazia să se implice activ în discuţii cu regizori, protagonişti şi specialişti din diferite domenii, şi să rămână astfel conectat nu doar la actualitatea românească ci şi la evenimente curente de natură culturală, socială şi politică din întreaga lume.
KineDok se va desfăşura în perioada 5 octombrie – 14 decembrie, cu proiecţii de film documentar în fiecare joi, la ora 18.00. Intrarea va fi liberă în limita locurilor disponibile.


Articole înrudite