21 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App

Sute de elevi au fost nevoiţi să urmeze cursurile după un program în trei schimburi din cauza degradării în anumite procente a unităţilor de învăţământ în urma inundaţiilor din judeţ. Conform unui raport prezentat joi dimineaţă de reprezentantul Inspectoratului Şcolar Judeţean, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, Şcoala "Al.Moruzzi" din comuna Pechea şi-a întâmpinat elevii începând cu data de 23 septembrie. Până la această dată aceştia au fost preluaţi, timp de o săptămână, de Şcoala Nr.1, orarul fiind adaptat pentru un program de lucru în trei schimburi.
Situaţia este mai gravă în ceea ce priveşte şcoala din Costache Negri. "Parterul clădirii noi a şcolii a fost acoperit în totalitate cu apă şi noroi, torenţii de apă distrugând complet biblioteca, parchetul şi pereţii claselor. (...) Reabilitarea parterului, igienizarea şi curăţenia pentru acest corp de clădire au fost preluate de un ONG, termenul preconizat pentru finalizarea lucrărilor fiind 30 septembrie", a explicat reprezentantul ISJ Galaţi.
De asemenea, şi la Cudalbi şcolile au fost afectate serios de inundaţii. Corpul vechi al Şcolii "E.Panaitescu" a devenit inutilizabil, iar elevii de aici au fost mutaţi într-un corp nou, fiind nevoiţi să înveţe în trei schimburi. Lucrările la această şcoală au reînceput la intervenţia ministrului Remus Pricopie, care vor fi finalizate până în data de 7 noiembrie. De asemenea, tot ONG-ul care va reface şi şcoala din Costache Negri va sprijini şi lucrările de reabilitare a parterului Grădiniţei din Cudalbi. Până când va fi gata, două grupe de preşcolari folosesc o singură sală de clasă.


Articole înrudite