21 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Flashmob pe faleză, astăzi, de Ziua Mondială a Refugiatului
Flashmob pe faleză, astăzi, de Ziua Mondială a Refugiatului

Ample manifestări la Galaţi dedicate Zilei Mondiale a Refugiatului. Evenimentele au loc astăzi, marţi, 20 iunie 2023, începând cu ora 14.00, pe Faleza Inferioară a Dunării, în zona Foişor, sub organizarea Fundaţiei Inimă de Copil, UNHCR, Agenţia ONU pentru refugiaţi şi HIAS România, în colaborare cu agenţii internaţionale şi organizaţii locale care desfăşoară în Galaţi activităţi în sprijinul refugiaţilor, mare parte dintre aceştia fiind, în acest moment, cei ucraineni.
La evenimentele de la Galaţi dedicate Zilei Mondiale a Refugiatului sunt aşteptaţi peste 250 de participanţi, care vor lua parte la un număr record de activităţi. Astfel, după cuvintele de bun venit din partea autorităţilor locale şi a organizatorilor, atmosfera va fi colorată cu un flashmob în care participanţii vor crea cu ajutorul baloanelor colorate steagurile României şi Ucrainei, în acordurile de vioară ale celor două imnuri naţionale. Programul include momente de muzică, dans, ateliere şi expoziţii de produse handmade ale refugiaţilor, întreceri sportive, tombole, concursuri şi vor fi amenajate zone pentru pictură sau locuri de joacă.
„Ziua Mondială a Refugiatului este o ocazie pentru noi de a le arăta celor plecaţi de acasă că sunt bineveniţi la noi. Suntem solidari cu cauza tuturor celor care au fost nevoiţi să îşi părăsească ţara şi, în acelaşi timp, ne reafirmăm datoria pe care o avem faţă de ei să îi sprijinim. Din martie 2022 şi până acum, Fundaţia Inimă de Copil a fost implicată în acţiuni de susţinere a cauzei refugiaţilor sprijinind, sub diverse forme, 7.200 de persoane de origine ucraineană, ceea ce face din Fundaţia Inimă de Copil un actor extrem de important la graniţa de est a Uniunii Europene. Suntem recunoscători organizaţiilor şi donatorilor internaţionali care au susţinut în ultimul an proiectele noastre de suport pentru familiile de refugiaţi care au tranzitat sau care trăiesc acum în Galaţi şi Brăila, dintre care cei mai importanţi sunt actualmente CARE-SERA-FONPC, UiPath Foundation, HIAS, FONSS”, a explicat Anna Burtea, preşedinte al Fundaţiei Inimă de Copil.
Ziua Mondială a Refugiatului (World Refugee Day) este marcată, în fiecare an, la 20 iunie. Anul acesta, marcarea acestei zile aduce în prim-plan nevoia de soluţii pentru refugiaţi precum şi puterea extraordinară a incluziunii refugiaţilor în comunitatea gazdă.


Articole înrudite