22 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
FOTO: Caravana de Sănătate a Crucii Roşii a poposit la Galaţi
FOTO: Caravana de Sănătate a Crucii Roşii a poposit la Galaţi

Caravana de Sănătate organizată de Societatea Naţională de Cruce Roşie din România în parteneriat cu Crucea Roşie Franceză îşi începe periplul la Galaţi.

Caravana oferă acces gratuit la servicii medicale pentru cetăţenii ucraineni stabiliţi în ţara noastră, dar şi pentru cetăţenii români care locuiesc în zone izolate.

Şase cabinete medicale mobile dotate cu echipamente performante asigură consultaţii medicale gratuite, oferind celor fără posibilităţi şansa de a depista la timp afecţiuni care pun viaţa în pericol.

La Galaţi, echipele formate din medici specialişti, asistenţi medicali şi voluntari ai Crucii Roşii Române evaluează starea de sănătate a beneficiarilor prin analize medicale de bază şi oferă consultaţii de medicină generală, pediatrie, ginecologie (oferită de cadre medicale din Franţa), optică medicală, stomatologie, precum şi alte specializări.

Prima oprire a Caravanei de Sănătate are loc în judeţul Galaţi, echipele medicale oferindu-şi serviciile în perioada 12 - 30 iunie 2023.

În municipiul Galaţi, Caravana este stabilită la unul din punctele Crucii Roşii Galaţi, situat pe str. Tecuci, nr. 4A, în spatele blocurilor V, amplasat într-un fost punct termic reamenajat. Accesul se face pe aleea dintre blocul Albatros şi Liceul Simion Mehedinţi.

Am fost în localitatea Costache Negri din judeţul Galaţi unde caravana a stat timp de o săptămână. Au beneficiat de servicii medicale 244 de persoane şi s-au facut 631 de proceduri medicale. Caravana oferă servicii medicale de medicină generală, analize medicale (glicemie, tensiune, colesterol, trigliceride etc.), stomatologie pediatrică, pediatrie, oftalmologie, ginecologie şi ecografie, aceasta din urmă fiind cea mai solicitată. Fiecare solicitant este, prima dată, înregistrat aici, la noi, programat şi în baza programării se prezintă la specialitatea de care are nevoie”, a explicat directorul Crucii Roşii Galaţi, Gheorghiţă Hogea.

Gălăţenii şi ucrainenii interesaţi pot beneficia de serviciile medicale oferite de caravană până pe data de 30 iunie 2023, în intervalul orar 10.00 - 18.00, de luni până vineri inclusiv.

În cadrul acestei caravane, medicii şi asistentele oferă serviciile medicale pe bază de voluntariat şi sunt ajutaţi de echipele inimoase de voluntari ucraineni şi români, dar şi de 6 elevi de la Colegiul Naţional Costache Negri (Pedagogic) instruiţi în acest domeniu de prof. Daniela Panaite.

Până la finalul proiectului, în luna august 2024, echipa Crucii Roşii Române va ajunge în judeţele Călăraşi, Constanţa, Tulcea, Vaslui, Iaşi, Botoşani, Suceava, Maramureş, Satu Mare, Sălaj, Braşov, Sibiu şi Cluj.

GALERIE FOTO, mai jos!


Articole înrudite