22 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Protecţia Consumatorilor Galaţi, condusă de "Cattani de România"
Protecţia Consumatorilor Galaţi, condusă de "Cattani de România"

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a emis o decizie de detaşare la Galaţi, pentru o perioadă de 2 luni, a comisarului şef al Regionalei Braşov, Sorin Susanu.
Presa naţională l-a numit "Cattani de la ANPC" pentru că acesta nu ţine cont de interesele politicienilor. S-a contrat puternic cu primarul Braşovului şi, în perioada în care a fost şef al Protecţiei Constumatorilor Timiş, Sorin Susanu l-a verificat inclusiv pe fostul edil al oraşului Timişoara, Nicolae Robu, după ce acesta din urmă a tăiat, în 2019, cablurile aeriene din Timişoara.
Acesta a avut un război deschis şi cu preşedintele PSD Braşov, Marius Dunca, care l-a exclus din partid, cu toate acestea, Susanu a continuat să demonstreze că că nu este dispus să tolereze niciun agent economic care încalcă drepturile consumatorilor, relatează presa locală din Braşov.
Despre detaşarea la şefia Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Galaţi, Sorin Susanu a declarat pentru publicaţia Bugetul: "Nu cunosc care sunt considerentele pentru care s-a luat această decizie. Pot doar să cred că se confirmă anumite atenţionări pe care le-am primit, conform cărora nu ar trebui să-l contrazic pe domnul Horia Constantinescu (n.r. - şeful ANPC), pentru că voi avea repercusiuni. În condiţiile în care comisariatele din ţară ale ANPC primesc notificări de debranşare, spre exemplu, de la electricitate, mi se pare total inoportun ca din banii publici să se realizeze astfel de cheltuieli care, din punctul meu de vedere, nu au nicio justificare. Se plăteşte 250 lei/zi (230 lei cazare şi 20 lei pentru mancare) x 60 zile x 2 oameni, plus decontul pentru transportul dus-întors. La un prim calcul, cheltuiala ANPC este de peste 30.000 lei", a explicat Susanu.
Sorin Susanu este cunoscut şi pentru războaiele declarate restaurantelor şi teraselor din Timişoara şi Braşov.
Având în vedere că în subordinea Comisariatului Regional pentru protecţia Consumatorului Galaţi se află şi Comisariatul Judeţean Constanţa, iar deschiderea sezonului estival se apropie, "Comisarul Cattani" va avea multă treabă.


Articole înrudite