17 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
ATESTAT DE MODĂ 2024: Luxurianţă vestimentară la Casa Artelor Galaţi (FOTO)
ATESTAT DE MODĂ 2024: Luxurianţă vestimentară la Casa Artelor Galaţi (FOTO)

Pregătindu-se de marele pas al absolvirii, elevii clasei a XII-a, secţia design vestimentar-modă din cadru Liceului de Arte „Dimitrie Cuclin”, coordonaţi de doamna profesor Sorina Vădeanu, au organizat un proiect de design vestimentar. Elevii care şi-au prezentat creaţiile la expoziţia intitulată „ATESTAT DE MODĂ 2024”, se numesc Laura Mocanu, Aldo Adrian Gabara, Mara Roşu, Andrei Ioan Ştefănache, Andreea Suditu, Erin Cristiana Neagu, Vanessa Vigliecci, Miruna Alice-Parascheva Novac, Alexia Adochiţei şi Mara Munteanu.

Aceştia au colaborat cu colegii lor de la Liceul Tehnologic „Paul Dimo” din Galaţi (profesor colaborator Alexandra Moza), pentru a construi o platformă digitală, concretizată într-o mega instalaţie video, care a fost instalată în subsolul Casei Artelor, unde prin 10 monitoare sau proiectoare au fost prezentate compoziţii în stil „New Media Art”, în care rochiile, costumele şi accesoriile au devenit adevărate "microcapsule de artă", conform declaraţiilor de intenţie oficiale.

Astfel "misticismul" echipamentelor videoelectronice complexe dintr-o operă de artă produce adesea o veneraţie faţă de tehnologie, ceea ce poate duce la identificarea tehnologiei ca artă în sine. Deşi cele două opere sunt în esenţă foarte diferite, ele au avut un impact foarte mare asupra felului în care ne raportăm la artă şi mai ales asupra felului în care ne folosim şi ne raportăm la "new media".

La Casa Artelor, alături de elevii care au conceput ţinutele vestimentare, au fost profesorii Constantin-Adrian Corcăcel, Cosmin Saulea, David Sava, fashion-designerul Iuliana Şerbencu şi numeroşi vizitatori ce au putut admira eclectismul stilurilor prezentate, de la minimalism casual, ţinute luxoase de seară, gotice sau de tip „The Weird Girl Aesthetic”. O paletă estetică jucăuşă şi curajoasă, evident tinerească, care ne încurajează să ne stilăm aşa cum dorim şi să nu subscriem la reguli sau coduri de îmbrăcăminte, ceea ce este un concept revigorant, având în vedere câte tendinţe de bază au trecut rapid prin modă în ultima vreme. FOTO, mai jos!


Articole înrudite