27 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
FOTO: Zece premianţi la GALA CULTURII GĂLĂŢENE 2024, ediţia a XI-a
FOTO: Zece premianţi la GALA CULTURII GĂLĂŢENE 2024, ediţia a XI-a

Dând dovadă de aceeaşi dedicaţie în promovarea actului cultural ca în ultima decadă, Direcţia Judeţeană pentru Cultură Galaţi, în frunte cu directorul său, domnul Cătălin Negoiţă, a organizat un eveniment de elogiere a valorilor locale, oameni care au arătat semnificanţă şi au oferit valoare. În prezentarea sa, domnul Negoiţă a scris: „Câţi oameni minunaţi sunt în jurul nostru şi realizează lucruri extraordinare, iar media popularizează vedete de carton, «aureolate» de o valoare îndoielnică!”.
Iată de ce „Galele culturii gălăţene”, eveniment fruntaş pe ţară, la a XI-a ediţie, îşi propune să premieze „excelenţa în actul cultural pentru zece personalităţi, grupuri, instituţii de cultură şi presă”, dar şi să animeze spectatorii prin momente artistice, adevărate minirecitaluri, cu invitaţi remarcabili ai scenei. Evenimentul a fost găzduit de Teatrul Naţional de Operă şi Operetă „Nae Leonard”.
Galele au început cu intonarea Imnului de Stat al României şi Imnul Uniunii Europene de către fanfarele Centrului Cultural „Dunărea de Jos”, după care Cătălin Negoiţă împreuna cu asistenta sa Mădălina Steţco, cheamă pe scena premianţii. Ediţia 2024 a oferit premiile următorilor:
- Mihaela Damian şi Daniela Alexă, muzeografe
- Silvia Macovei, bibliotecară
- Vlad Volf, actor
- grupul „Altiţe de Galaţi”, conducător Cristina Ghioci
- cotidianul „Viaţa liberă” prin Anca Spânu
- Katia Nanu, scriitor, poet şi jurnalist
- Teodor Vişan, pictor şi grafician
- Ion Nicolae Chrissoveloni, om de afaceri şi filantrop care militează pentru patrimoniul arhitectural, printre care proiectul de renaştere a palatului de la Ghidigeni, judeţul Galaţi
- Alexandra Căpitănescu (foto deschidere), artistă şi solistă vocală, câştigător al concursului naţional „Vocea României 2023”
- Teatrul Naţional de Operă şi Operetă „Nae Leonard”, prin directorul său, profesor Teodor Niţă.
Momentele artistice au fost asigurate de Cristina Boghici, muzică din repertoriul lui Édith Piaf, Gabriel Ştefan Bogdan, chitară acustică, balerina Daria Ştefania Cîmpeanu, Florin Chiriac şi The Hippie Band şi Alexandra Căpitănescu.
Şi nu trebuie uitaţi cei care au muncit din greu pentru aceasta gală şi care sunt după cum ne spune Cătălin Negoiţă, care le-a arătat recunoştinţa sa: „ca totul să iasă bine, o echipă mică, dar inimoasă, şi-a pus mintea (şi braţele) la lucru. Mulţumesc, Clara Negoiţă, pentru conceptul creativ şi managerierea integrală a acestui proiect, de la stabilirea momentelor artistice, alături de inimoasa Daniela Vlad, la conceperea afişelor, alături de Paul Constantinide, Iulia Iorgu şi Mădălina Steţco, şi până la stabilirea elementelor de scenografie, alături de maestrul Gheorghe Andreescu!”. FOTO, mai jos!

! Gala a fost anunţată de Monitorul de Galaţi în articolul "Gala Culturii Gălăţene aduce pe scenă câştigătoarea Vocii României, Alexandra Căpitănescu"


Articole înrudite