22 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Galaţi: O lume a bucuriei pentru copii, la Festivalul Internaţional de Animaţie Gulliver 2024 (FOTO)
Galaţi: O lume a bucuriei pentru copii, la Festivalul Internaţional de Animaţie Gulliver 2024 (FOTO)

Parcul Carol (fost CFR) găzduieşte, în perioada 20-25 mai 2024, secţiunea exterioară a unui minunat eveniment cultural şi artistic, dedicat în special copiilor (dar nu numai lor, ci şi adulţilor în căutarea zâmbetului şi inocenţei), care, alături de spectacolele din clădirea Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, alcătuiesc a XXX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Animaţie „Gulliver”.
Astfel, copii din Galaţi şi părinţii lor pot pătrunde în ceea ce Mihai Constantinescu cânta acum mulţi ani:
E-o lume minunată în care veţi găsi
Numai copii
O lume cu mult soare şi mii de jucării
Pentru copii
În lumea cu poveşti şi flori veţi întâlni
Numai copii
Şi-o lume a inocenţei păstraţi-o orice ar fi
Pentru copii”.
Şi în zilele însorite ale acestui început de vară, în mod gratuit, vizitatorii parcului Carol au întâlnire cu multiple spectacole şi ateliere. În seara zilei de joi, 23 mai, am putut vedea spectacolul interactiv „APORT” cu Alina Neagoe şi colegii săi din Bucureşti, urmat de un atelier de confecţionat păpuşi în formă de căţei pornind de la nişte modeste mopuri (toţi clonele câinelui Artur, una dintre vedetele spectacolului, un animal din pânză, dar foarte deştept care ştie să citească); spectacolul „Doi vecini” venit cu Asociaţia Obştească „Piciul Julien”, Republica Moldova; Teatrul Magic Puppet Cluj-Napoca, care a participat cu „The Diver”, un scafandru în mărime naturală care împrăştia baloane de săpun şi care în ciuda aspectului vag post-apocaliptic nu a speriat pe nimeni, ci dimpotrivă, a fost un bun prilej de fotografii cu copiii.
Puţin mai retras de partea de divertisment era atelierul micilor ingineri, destinat activitătilor ştiinţifice şi tehnice, iar sub copacii umbroşi s-au plasat atelierele de body painting şi artiştii Teatrului „Gulliver” din Galaţi, care au oferit cu generozitate figurine din baloane. FOTO, mai jos!


Articole înrudite