25 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Gălățenii se pot trata mai aproape de casă. Ovidius Clinical Hospital inaugurează un spital nou dedicat bolilor oncologice și cardiovasculare
Gălățenii se pot trata mai aproape de casă. Ovidius Clinical Hospital inaugurează un spital nou dedicat bolilor oncologice și cardiovasculare

Ovidius Clinical Hospital, cel mai mare spital privat multidisciplinar din Sud-Estul României, a inaugurat la începutul lunii aprilie noul spital ce integrează un Centru de Oncologie și Radioterapie, un Centru de Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară, precum și primul Centru de referință Siemens Healthineers din România. OCH reprezintă cea mai mare investiție privată în domeniul sănătății din Sud-Estul României, din 1989 până astăzi, de 38 milioane de euro, reprezentând 12.000 de mp construiți și 154 de paturi. Ultima investiție Ovidius Clinical Hospital în tehnologii medicale de ultimă generație, implementate în premieră la Ovidiu, județul Constanța, se ridică la valoarea de 8,1 milioane euro.

Centrul de Oncologie și Radioterapie OCH are în componență o secție clinică de oncologie medicală, cu 32 de paturi, departament de radioterapie, chimioterapie, îngrijiri paliative și terapia durerii, spitalizare de zi și compartiment de studii clinice. Aici vom putea trata cel puțin 1.500 de pacienți pe an prin radioterapie și 3.500 prin chimioterapie. Sistemul de radioterapie Halcyon de la Varian, primul din regiune și al zecelea la nivel național, este o platformă modernă de tratament care livrează doza terapeutică de radiații într-un timp foarte scurt. Astfel pacientul este tratat precis, cu un grad sporit de confort fizic și psihic.

Vezi aici documentarul ”Aducem performanţa acasă” | Ovidius Clinical Hospital

Centrul de Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară OCH are 32 de paturi, bloc operator cu două săli de operații, una dedicată chirurgiei cardiace și una dedicată cardiologiei intervenționale și chirurgiei cardiace, prima sală hibrid din zona Dobrogei, și 10 paturi de Terapie Intensivă Coronarieni, de nivel maxim de competență. OCH introduce în premieră în România cel mai nou și performant angiograf – Artis Icono Floor  de la Siemens Healthineers, care setează noi standarde de performanță clinică. Totodată, centrul este echipat cu sistem de ecografie intravasculară de la Boston Scientific, sistemul de circulație extracorporeală pentru operațiile pe cord deschis LivaNova și toate dotările necesare unui centru de nivel european. În centrul de cardiologie OCH pot fi tratați anual peste 1.800 de pacienți.

OCH este cunoscut și recunoscut în regiune pentru serviciile excepționale ale Centrului de Imagistică de înaltă performanță. Complementar echipamentelor existente, în noul spital pacienții au posibilitatea de a efectua scanări cu sistemul RMN de 3 Tesla, Magnetom Lumina cu tehnologie BioMatrix, un computer tomograf, Somatom Go Top cu 128 slice-uri, și un Ecograf Sequioa care oferă diagnostic de precizie și care asigură un confort superior persoanei investigate. Aceste echipamente sunt interconectate prin Syngo Virtual Cockpit, un sistem asistat de inteligență artificială, primul instalat de Siemens Healthnieers în regiunea de Sud-Est a României.

OCH dispune acum de: 4 echipamente RM, 2 CT-uri, 2 RX-uri, 1 Mamograf Digital și 18 ecografe.


Articole înrudite