17 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Un nou serviciu inovativ de ingrijire la domiciliu pentru vârstnici în Galati
Un nou serviciu inovativ de ingrijire la domiciliu pentru vârstnici în Galati

În Galați, nevoia de servicii de îngrijire la domiciliu pentru vârstnici devine tot mai evidentă, pe măsură ce populația îmbătrânește. Conform statisticilor, în județul Galați, peste 20% din populație are vârsta de peste 65 de ani, ceea ce înseamnă că există aproximativ 100.000 de persoane vârstnice care ar putea beneficia de îngrijiri specializate.

În acest context, MedSocial se remarcă drept singura firmă licentiata din județ care oferă astfel de servicii, aducând o schimbare majoră în viața comunității locale.

Serviciile de ingrijire la domiciliu sunt esențiale pentru vârstnici, mai ales pentru cei vulnerabili și cu nevoi speciale. Beneficiile acestor servicii sunt multiple și variate, contribuind semnificativ la îmbunătățirea calității vieții.

MedSocial integrează tehnologii moderne și metodologii avansate pentru a asigura îngrijirea optimă a pacienților săi. Un element inovativ esențial este fișa digitală cu acces online. Aceasta permite monitorizarea continuă a stării de sănătate a pacienților, oferind acces la istoricul medical, parametrii fiziologici măsurați zilnic și detalii actualizate. Fiecare pacient poartă o brățară (ceas) de monitorizare care facilitează accesul instant la aceste informații, esențial pentru intervenții rapide în caz de urgență.

Un alt aspect inovator este asistentul digital disponibil 24/7. Acest dispozitiv monitorizează indicatorii vitali precum ritmul cardiac, tensiunea arterială, temperatura corpului și nivelul oxigenului din sânge. Dispozitivul dispune de funcții de GPS și un buton de asistență directă, sporind siguranța utilizatorului prin posibilitatea de localizare rapidă în caz de necesitate. Astfel, nu doar că oferă îngrijire medicală, ci și un sentiment de siguranță și confort pentru pacienți și familiile lor.

Singurătatea și izolarea socială sunt probleme grave care afectează mulți vârstnici. Studiile arată că singurătatea poate avea efecte negative semnificative asupra sănătății mentale și fizice, crescând riscul de depresie, anxietate, și declin cognitiv. De asemenea, izolarea socială este asociată cu un risc crescut de boli cardiovasculare și mortalitate prematură. Prin oferirea de servicii de consiliere socială și organizarea de activități recreative, MedSocial contribuie la reducerea acestor riscuri și la îmbunătățirea calității vieții pacienților.

MedSocial nu doar furnizează îngrijire medicală de înaltă calitate, ci și suport social esențial pentru o viață activă și împlinită. Într-o perioadă în care nevoia de servicii de îngrijire la domiciliu este în creștere, aceasta firma se poziționează ca lider în domeniu, aducând un plus de valoare și siguranță pentru comunitatea locală. Fiind singura companie licențiată din județ, MedSocial oferă un serviciu de neprețuit pentru vârstnicii din Galați.

Aceasta initiativa reprezintă un model de excelență în îngrijirea la domiciliu, combinând inovația tehnologică cu o abordare personalizată și umană a îngrijirii.

Tag-uri:

Articole înrudite