21 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
E-mailuri false cu facturi presupus neplătite la Orange: Nu accesaţi link-urile din aceste mailuri!
E-mailuri false cu facturi presupus neplătite la Orange: Nu accesaţi link-urile din aceste mailuri!

Clienţii Orange au devenit ţinta unei metode de fraudă prin intermediul unor mesaje false venite de pe adrese de e-mail care nu au nicio legatură cu compania în numele căreia sunt trimise. Prin aceste mailuri, oamenii sunt notificaţi că ar avea facturi neplătite şi li se indică să acceseze niste link-uri maliţioase, care trimit către un site fals.
Este vorba de un nou atac de tip phishing, o infracţiune cibernetică care poate duce la furt de identitate sau chiar pierderi financiare.
În componenţa acestor mesaje există notificări şi link-uri sub diverse formulări (ex. suspendarea abonamentului), ce pot induce în eroare destinatarul, cu scopul de a accesa link-uri maliţioase. Accesând link-ul respectiv se deschide un site fals, care nu aparţine Orange.
„Recomandăm clienţilor să NU acceseze nici un link din acele e-mailuri şi, totodată, le aducem la cunoştinţă că acele adrese de pe care provin e-mailurile nu aparţin Orange. Orange nu solicită clienţilor săi prin e-mail, mesaje scrise, scrisori, apeluri telefonice sau prin oricare alte modalităţi informaţii referitoare la conturi bancare, parole personale, PIN-uri sau coduri de reîncărcare. Aceste informaţii sunt strict confidenţiale şi nu trebuie comunicate, iar în caz contrar expeditorul îşi asumă întreaga responsabilitate”, precizează compania Orange.


Articole înrudite