18 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
IMM-urile româneşti primesc sprijin pentru creşterea comerţului electronic transfrontalier
IMM-urile româneşti primesc sprijin pentru creşterea comerţului electronic transfrontalier

Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Compania Naţională „Poşta Română” şi eBay au lansat marţi, 23 mai 2023, proiectul e-export nation, o iniţiativă ce are ca scop să sprijine creşterea exporturilor online de produse ale afacerilor româneşti. e-export nation este o platformă care simplifică activitatea de export online şi îşi propune să contribuie la dezvoltarea IMM-urilor din România.

Afacerile româneşti care se înscriu în acest program sunt sprijinite să-şi exporte produsele în peste 190 de ţări, prin intermediul eBay, considerată una dintre cele mai mari platforme de comerţ electronic din lume. Astfel, clienţii din diferite ţări care aleg să cumpere de la comercianţi români îşi pot primi produsele la costuri optime şi în cel mai bun timp de livrare, folosind serviciile Poştei Române.

Comerţul online românesc este una dintre industriile naţionale care înregistrează creşteri exponenţiale de la an la an. Între 2018 şi 2022, statisticile arată o creştere de peste 80% a acestui segment, ajungând în prezent la o valoare nominală de peste 6,3 miliarde de euro. Considerăm că programul e-export nation are un potenţial catalizator pentru continuarea şi chiar accelerarea acestei rate de creştere. De asemenea, prin deschiderea pieţei la comerţul electronic transfrontalier, urmărim să sprijinim creşterea performanţelor IMM-urilor din România şi crearea de noi fluxuri de venit pentru acestea”, a declarat Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

IMM-urile se pot înscrie în acest program pe website-ul https://export.ebay.com/ro/e-export/ şi beneficiază, printre altele, de listarea gratuită a produselor pe eBay în primele 3 luni, training personalizat şi tarife reduse.

România este una dintre ţările cu cea mai rapidă creştere din portofoliul nostru de pieţe emergente. Prin programul e-export nation ajutăm IMM-urile româneşti să fie vizibile pentru cei 133 de milioane de cumpărători activi pe care eBay îi are în 190 de pieţe din întreaga lume. Le oferim sfaturi practice pentru a putea folosi eficient serviciile şi oportunităţile de export, precum şi multe alte beneficii de economisire a costurilor. În esenţă, le arătăm cum pot să-şi dezvolte afacerea şi să se extindă la nivel global”, a menţionat Michael Sokolovsky, Head of Communications & Marketing eBay EMEA emerging markets.

Clienţii internaţionali care folosesc Poşta Română pentru livrare primesc un pachet de beneficii: reduceri tarifare pentru trei categorii de servicii, preluare gratuită, livrări de 2-3 zile pentru EMS (Express Mail Service), costuri reduse pentru volume mari.

Dorim să uşurăm startul comercianţilor români pe piaţa globală prin facilităţile pe care Compania le oferă prin acest program, astfel încât ei să se poată concentra mai mult pe viziunea antreprenorială şi pe felul în care îşi pot dezvolta afacerile pe termen lung. Această iniţiativă este doar un prim pas în a aduce antreprenoriatul românesc în rândul priorităţilor Poştei Române. Credem în parteneriatul lansat astăzi şi în faptul că prin educarea IMM-urilor către e-commerce contribuim la stimularea producţiei româneşti şi a exportului”, a declarat Valentin Ştefan, Director General al Companiei Naţionale „Poşta Română”.

Condiţiile de eligibilitate pentru IMM-urile care doresc să se înscrie în e-export nation precum şi lista tuturor beneficiilor oferite de partenerii programului sunt disponibile pe platforma https://export.ebay.com/ro/e-export/.


Articole înrudite