27 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Poşta Română: Nu avem angajaţi cu salariu minim pe economie
Poşta Română: Nu avem angajaţi cu salariu minim pe economie

Compania face precizări importante în scandalul momentului: "În spaţiul public au fost făcute o serie de afirmaţii mincinoase, denigratoare şi calomnioase la adresa Companiei Naţionale „Poşta Română” şi managementului acesteia. Acestea au fost transmise de unii lideri sindicali iresponsabili, fiind bazate pe informaţii false, cu scopul de a genera un sentiment de panică în rândul salariaţilor Companiei şi publicului larg.
Cu privire la aceste intoxicări, Compania Naţională „Poşta Română” face următoarele precizări:
1. Toate drepturile salariale şi de altă natură sunt protejate, acestea fiind achitate la timp. Managementul Companiei are în plan un amplu program de creşteri şi reaşezare a grilei salariale pe baze solide.
2. Compania Naţională „Poşta Română” asigură distribuirea conform tuturor prevederilor legale a drepturilor sociale pentru toată populaţia României, iar o întârziere a acestora este exclusă, indiferent de interesele personale ale unor membri ai organizaţiilor sindicale.
3. Toate proiectele de investiţii derulate de către Poşta Română sunt în grafic, Planul de Management fiind respectat în integralitate.
4. La acest moment, nu există în Poşta Română salariaţi care să încaseze venituri la nivelul salariului minim pe economie. În anul 2021, în Poşta Română venitul mediu era de 3.350 lei brut, iar în luna ianuarie 2024 venitul mediu brut este de aprox. 5.000 lei brut.
Asigurăm toţi clienţii, partenerii comerciali şi instituţiile bancare partenere de stabilitatea şi soliditatea politicilor de management aflate în curs şi, de asemenea, pe partenerii de dialog social de respectarea prevederilor Art. 99 din Legea Dialogului Social respectiv: „(2) Este interzisă orice intervenţie a autorităţilor publice, sub orice formă şi modalitate, în negocierea, încheierea, executarea, modificarea şi încetarea contractelor colective de muncă”.
În particular, referitor la afirmaţiile false prezentate în conferinţă de presă de către BNS, transmitem următoarele corecţii către opinia publică interesată:
- Bugetul Companiei a susţinut în fiecare an cu aproximativ 2 milioane de lei salariile liderilor de sindicat „scoşi din producţie”, care nu se prezintă la locul de muncă, ci desfăşoară doar activităţi sindicale.
- Pretinsul Regulament de Salarizare la care au făcut referire unii lideri sindicali neinformaţi nu este în vigoare la acest moment, aflându-se în lucru alături de o schemă de salarizare modernă pentru toţi angajaţii ce conţine un sistem de comision la nivelul mediei din industria serviciilor poştale. Viitorul sistem deschide posibilitatea de câştiguri până la 1.200 de lei net, în plus faţă de salariul actual, pentru toţi salariaţii implicaţi în coletărie şi servicii financiare, atât factori poştali, cât şi oficianţi şi diriginţi.
- În ceea ce priveşte capitalizarea din anul 2018, informăm că nu există nici un risc pentru ca aceasta să fie declarată ajutor de stat.
- În prezent, Poşta Română trece prin cel mai mare proces de digitalizare din ultimii 30 de ani, după o perioadă de reformă și restructurare ce a fost finalizată după o întârziere cauzată de organizaţii sindicale, restructurare ce nu a afectat personalul operaţional în ciuda susţinerilor anumitor persoane rău intenţionate.
- Costurile cu apariţiile din media pentru anul trecut au fost în procent de 0,02% din Cheltuielile Companiei.
- Proiectul Auchan, alături de alte proiecte derulate în parteneriat cu persoane juridice private, au rezultat în înfiinţarea Unităţii de Afaceri Imobiliare, care în prezent asigură un flux suplimentar de venituri pentru Companie şi performează în majoritatea judeţelor ţării.
- Investiţiile în domeniul logistic, respectiv cutii poştale digitale, HUB-uri, infrastructură last-mile şi altele, sunt în grafic. În prezent, o echipă formată de experţi în domeniu realizează documentaţia necesară, jaloanele din cadrul Planului de Management fiind respectate.
- Cu privire la activitatea Companiei Naţionale „Poşta Română” la Chişinău a fost operaţionalizat serviciul suport clienţi pentru toată regiunea România şi Republica Moldova, acesta putând fi apelat la nr. de telefon 0219393 şi oferind servicii de calitate.
- În privinţa serviciului universal, Poşta Română asigură o calitate superioară a acestuia pe întreg teritoriul naţional şi reaminteşte că parametrii comerciali actuali ai Convenţiei cu ANCOM au fost stabiliţi de persoane aflate în conducerea Companiei la acel moment care, în prezent, ocupă tocmai funcţii de lideri sindicali.
- Poşta Română Broker de Asigurări este o persoană juridică lipsită de activitate şi de substanţă economică ce a fost înfiinţată în trecut şi preluată de actuala conducere în lipsă de activitate. Declararea procedurii de insolvenţă stabilită recent este o formalitate, salariaţii Companiei nefiind afectaţi de această decizie.
- Referitor la declaraţia „Poşta Română nu are interes să semneze contractul colectiv de muncă”, menţionăm că deşi acesta nu este necesar, toate drepturile şi beneficiile salariaţilor fiind deja protejate prin documente normative interne, este evident faptul ca un contract colectiv de muncă este util Companiei.
- În vederea semnării acestui contract colectiv de muncă, Poşta Română  a îndemnat constant la o negociere colectivă loială şi la renunţarea din partea SLPR la revendicări nerealiste ce ar prejudicia grav Compania.
- Investiţiile derulate şi realizate sunt redate în graficul din *Anexa 1. Acestea şi alte măsuri manageriale în curs au condus la o creştere istorică a cifrei de afaceri conform *Anexei 2.
Compania Naţională „Poşta Română” operează în condiţii de transparenţă totală şi colaborare loială cu toate instituţiile statului şi nu tolerează manipularea şi încercări de destabilizare a salariaţilor sau utilizarea resurselor Companiei pentru satisfacerea intereselor personale ale unor lideri sindicali extraşi din producţie pe perioade lungi şi foarte lungi", transmite Poşta Română. *Grafice disponibile în Galeria de imagini de mai jos!

Citeşte şi Acces mai uşor la poştă pentru nevăzătorii din Galaţi

  • Galerie Foto:

Articole înrudite