22 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Acces mai uşor la poştă pentru nevăzătorii din Galaţi
Acces mai uşor la poştă pentru nevăzătorii din Galaţi

Poşta Română a inaugurat zilele trecute, în 46 de oficii poştale din toată ţara, sistemul STEP HEAR dedicat nevăzătorilor şi persoanelor cu deficienţă de vedere care îi ajută să acceseze serviciile poştale fără a avea nevoie de un însoţitor. Sistemul a fost instalat și la Galați!

Astfel, a fost extins la nivel naţional proiectul pilot al sistemului STEP HEAR, iniţiat anul trecut la Oficiul Poştal nr. 39 din Bucureşti, cu sprijinul Asociaţiei Nevăzătorilor din România. "La ora actuală, în România, sunt aproximativ 90.000 de persoane cu deficienţe de vedere şi nevăzătoare. Un număr semnificativ dintre aceştia fac parte din familia noastră de aproximativ 8 milioane de clienţi, fiecare dintre ei fiind important pentru noi. Prin tehnologia implementată în cele 47 de oficii poştale, Poşta Română este una dintre puţinele companii care oferă posibilitatea clienţilor cu aceste deficienţe să beneficieze de facilităţile care oferă un grad crescut de independenţă privind accesul la serviciile poştale", transmite compania.

De această dată, procesul de digitalizare al Poştei Române se concentrează pe oferirea beneficiilor către o categorie vulnerabilă, facilitându-le viaţa şi contribuind la creşterea mobilităţii lor. "Ne menţinem angajamentul faţă de comunitatea noastră, aşa cum am făcut timp de 162 de ani. De această dată, procesul de digitalizare al Poştei Române se concentrează pe oferirea beneficiilor către o categorie vulnerabilă, facilitându-le viaţa şi contribuind la creşterea mobilităţii lor. Extinderea sistemului STEP HEAR la nivel naţional reprezintă unul dintre proiectele realizate prin intermediul structurii Responsabilitate Socială, prioritizând astfel accesibilitatea serviciilor noastre către toţi cetăţenii", a subliniat Valentin Ştefan, directorul general al Companiei Naţionale "Poşta Română".

Poşta Română este, la ora actuală, singura instituţie care a gândit această accesibilizare la un nivel atât de amplu. "Începând de acum, Sistemul STEP HEAR este prezent la nivel naţional în 47 de oficii poştale, în fiecare municipiu reşedinţă de judeţ, fiind o tehnologie de care vor benefecia câteva mii de oameni cu deficienţe de vedere. Poşta Română este, la ora actuală, singura instituţie care a gândit această accesibilizare la un nivel atât de amplu. Îi suntem recunoscători şi ne dorim ca şi celelalte instituţii să urmeze acest exemplu", a declarat Tudorel Tupiluşi, preşedinte Asociaţia Nevăzătorilor din România.

În municipiul Galaţi, sistemul este instalat la Oficiul Poştal Nr. 1 - Business, din str. G-ral. Iacob Lahovary, nr. 6 (lista completă, mai jos ).

  • Galerie Foto:

Articole înrudite