02 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
SUA îşi merită renumele de ţară a tuturor posibilităţilor atunci când unele dintre posibilităţi sunt procesele ridicole. Unele acţiuni în justiţie fac ca procesele pentru patente dintre marile companii IT să pară o joacă de copii şi întrec orice limită a imaginaţiei. Iată 5 dintre cele mai stupide procese în justiţie din tehnologie, din lista Mashable.
5. Americanii din Florida vs. spam prin SMS
După ce un număr impresionant de cetăţeni a fost agasat în mod repetat de mesaje SMS spam, care promit sume de până la 450 dolari pentru maşini bune de fier vechi, americanii s-au organizat şi au mers la tribunal.
În Florida, amenda pentru trimiterea unui SMS nesolicitat în scop promoţional, către un destinatar care nu şi-a dat acordul în mod explicit, este de 500 dolari, astfel încât cei care au trimis în mod repetat mesajele SMS ar putea avea de plătit daune de peste 1 miliard dolari, dacă ajung vreodată în faţa justiţiei.
4. Iubita înşelată vs. iubitul de pe Facebook
După ce s-au întâlnit pe Facebook, jucând Mafia Wars, doi americani au ajuns la tribunal. Cheryl Gray, în vârstă de 50 de ani, l-a dat în judecată pe iubitul ei online, Wylie Iwan, 35 ani, pentru biletul de avion pe care l-a cumpărat înainte să fie părăsită şi pentru daune morale.
Bărbatul şi-a găsit o iubită la o distanţă mult mai mică şi a informat-o pe iubita online cu numai câteva zile înainte de momentul în care ea urma să-l viziteze. Femeia l-a dat în judecată pentru daune în valoare de peste 8.000 dolari.
3. Fanii Star Wars Galaxies vs. Sony
După ce Sony a anunţat că renunţă la jocul Star Wars Galaxies la sfârşitul anului trecut, un MMORPG cu număr tot mai mic de jucători noi, gamerii pasionaţi au decis să-şi caute dreptatea la tribunal şi să dea în judecată compania.
În mod evident, termenii de utilizare ai jocului online includeau menţiunea că acesta poate fi închis oricând, dar Sony a returnat o parte din banii pentru abonamente şi chiar a lăsat unii fani să joace pe gratis până în ultima zi de viaţă a SWG, 15 decembrie 2011.
2. Pieton vs. Google Maps
Dependenţa de tehnologie îi poate face uneori pe oameni să ia cele mai proaste decizii. În urmă cu 2 ani, Google a fost dat în judecată pentru serviciul Google Maps, care a sfătuit un pieton să intre pe autostradă.
Femeia care a urmat întocmai instrucţiunile Google Maps pentru a ajunge la destinaţie a ignorat faptul că intră pe o autostradă fără trotuar pietonal. După ce a fost lovită de o maşină, a cerut daune de 100.000 dolari din partea Google, dar procesul a fost respins rapid, deoarece ar fi creat un precedent periculos şi ar fi redus responsabilitatea individuală a pietonilor.
1. RIAA vs. LimeWire
Asociaţia caselor de discuri din SUA, RIAA este atât de hotărâtă să-şi recupereze pagubele provocate de serviciile de sharing P2P, încât se lasă purtată de entuziasm. RIAA a cerut la tribunal daune serviciului LimeWire de 72 trilioane (!) de dolari.
În afară de faptul că suma depăşeşte toate veniturile încasate vreodată din muzică, încă de la invenţia fonografului, unii economişti estimează că valoarea totală a economiei lunii este de numai 60 de trilioane de dolari. A reuşit RIAA să obţină la tribunal mai mulţi bani decât există în lume? Nici pe departe, a obţinut daune în valoare de doar 105 milioane dolari.


Articole înrudite