18 MAI 2025 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Aproximativ 180 de voluntari tineri, printre care şi elevi gălăţeni, au ales să îşi petreacă dimineaţa de duminică printr-o acţiune de voluntariat, în cadrul căreia au plantat puieţi de salcâm. La propiectul „Adoptă un copac”, iniţiat de Consiliul Judeţului, a participat efectiv şi Eugen Chebac, preşedintele CJ, care a plantat puieţi de salcâm alături de voluntarii gălăţeni. „Adoptă un copac!” este o acţiune de anvergură, urmând să se deruleze în aria protejată a Pădurii Gârboavele, pe parcursul a cinci ani. Elevii voluntari provin de la Colegiul Economic „Virgil Madgearu”, Colegiul Naţional „Mihail Kogălniceanu” şi Şcoala Generală nr. 26 Galaţi. Cu această ocazie au fost plantaţi 5.000 de puieţi de salcâm pe o suprafaţă de un hectar. Terenul fusese în prealabil pregătit, marcat de către specialiştii din cadrul Serviciului Judeţean de Administrare a Domeniului Public şi Privat Galaţi.
Eugen Chebac, preşedintele CJ, a declarat: „Aria Protejată Pădurea Gârboavele aparţine Galaţiului şi vreau ca fiecare gălăţean să se bucure de acest loc. Mă bucur să văd că tinerii au venit astăzi la acţiunea de împădurire în număr mai mare decât ne aşteptam. Faptul că ei au ales să vină voluntari la o acţiune ecologistă, într-o zi de dumincă, pe ploaie, îmi confirmă o dată în plus că tânăra generaţie este responsabilă şi vrea un cadru natural mai sănătos. Vreau să-i asigur pe gălăţeni că  voi promova şi sprijini orice proiect care vizează protejarea mediului înconjurător”.
Fiecare parcelă împădurită de elevi poartă o inscripţie de identificare, astfel încât elevii fiecărei unităţi de învăţământ vor recunoaşte zona împădurită de ei, din cadrul Ariei Protejate Pădurea Gârboavele. În acest mod, fiecare elev va putea urmări peste ani evoluţia puieţilor de salcâmi pe care i-a plantat. Picu Apostol Roman, directorul Serviciului Judeţean de Administrare a Domeniului Public şi Privat Galaţi, ne-a declarat că zona va fi supravegheată de către angajaţii SJADP, iar lucrările agricole ce se impun după plantarea puieţilor vor fi realizate de aceiaşi voluntari, pe parcursul a cinci ani. În cazurile puieţilor care nu vor prinde rădăcini, voluntarii vor replanta în locul acestora alţi puieţi, şi vor urmări evoluţia acestora, în activităţile incluse în cadrul proiectului „Adoptă un copac”.

Articole înrudite