27 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cum a reuşit echipa de robotică RoSophia din Galaţi să facă faţă emoţiilor la campionatul mondial First Tech Challenge
Cum a reuşit echipa de robotică RoSophia din Galaţi să facă faţă emoţiilor la campionatul mondial First Tech Challenge

Echipa de robotica RoSophia #21455 de la Centrul Judeţean de Excelenţă Galaţi este prima echipă de robotică din Galați care reuşeşte să ajungă la etapa mondială a FIRST Tech Challenge. După ce şi-au câştigat locul de calificare luptând cu alte 200 de echipe din România, această echipă frumoasă de tineri gălăţeni a petrecut 4 zile de foc la competiţia mondială, în perioada 17-22 aprilie 2024.
„În primul rând, este impresionat evenimentul în sine, ne-am adunat la acest campionat peste 230 de echipe din 120 de ţări. Apoi am trăit la maxim meciurile. Noi am jucat 10 meciuri de calificare. Formatul concursului presupune şi jurizarea la standul echipei, pe care l-am pregătit acolo. Am avut mai multe serii de juraţi care ne-au vizitat la stand şi am susţinut interviuri cu aceştia. Am avut parte de un parcurs extraordinar, de emoţii puternice şi de rezultate pe măsura muncii noastre. Rezultatele echipei sunt importante şi datorită faptului că încă din al doilea an de participare în Campionatul FIRST Tech Challenge am ajuns până la mondiale”, a povestit Ionela Penu, mentora echipei.
Echipele participante au primit premii, atât pentru prestaţia în meciuri, cât şi pentru munca şi parcursul echipei din tot sezonul, acordându-se premii tehnice şi non tehnice.
„Pe lângă calificarea până în semifinalele diviziei Edison, noi am obţinut premiul THINK Award Finalist în divizia Edison. Acest premiu este un premiu tehnic şi este acordat echipei care a descris cel mai bine călătoria echipei pe parcursul etapelor de proiectare şi construcţie a robotului. Conţinutul ingineresc al portofoliului este referinţa cheie pe care o au în vedere juraţii la acordarea acestui premiu şi sunt evaluate modalităţile cum a introdus echipa principiile fizice şi matematice în realizarea robotului pentru a avea un concept competitiv. Sunt analizate referinţele ştiinţifice pe care le-ai utilizat dar mai ales ce ai învăţat folosindu-le”, a spus unul dintre membrii echipei, Alexandru Dănuţ Duminică.
Aceşti tineri gălăţeni talentaţi merită nu doar felicitaţi, ci şi susţinuţi permanent, pentru că ei sunt dovada că putem avea mai multă încredere în viitorul lor şi în viitorul nostru. Ei ne-au dovedit că indiferent cât de greu este drumul până la performanţă, acesta nu este imposibil dacă există determinare susţinută de muncă şi talent.


Articole înrudite