20 MAI 2025 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Gala teatrului şcolar are ca principal scop promovarea tinerelor talente şcolare cu înclinaţii actoriceşti, dar şi promovarea culturii, în special a teatrului în rândul simplilor cetăţeni, sufocaţi de televiziune şi de emisiuni surogat. La finele săptămânii trecute sala de spectacole „Ion Petrovici” a Casei de Cultură Tecuci a gazduit cea de-a zecea editie a „Galei teatrului şcolar”, la care au participat mai multe grupuri teatrale, atât din Tecuci, cât şi din alte localităţi. Juriul a fost format din oameni cu pregătire profesională în domeniu, care au puterea de a departaja talente de…talente, membrii juriului fiind prof. Eleonora Stamate, prof. Alina Cerei, Otilia Huzum, actriţă a teatrului „Victor Ion Popa” din Bârlad, doctor în artele spectacolului, şi nu în ultimul rând Viorel Burlacu, directorul Casei de Cultură Tecuci.
Festivitatea de premiere a fost deschisă de Premiul de interpretare, obţinut de Florina Podaru de la Casa de Cultură Tecuci, cel mai bun actor în rol secundar a fost Mario Chiriţă de la Grădiniţa nr.16 Tecuci, Trupa „Piticot” a Casei de Cultură a obţinut premiul site-ului „InfoTecuci”, iar cel mai bun spectacol a fost atribuit trupei „Piticot”.
Premiul pentru regie a fost obtinut de coregrafa Mariana Enache din cadrul Casei de Cultură Tecuci, cel mai bun actor în rol secundar a revenit elevului Cătălin Mocanu din cadrul Liceului „Ioan Slavici” Panciu, acelaşi premiu fiind obţinut şi de Balaş Elena, tot din Panciu.
Cel mai bun actor în rol principal a fost Liliana Serea de la Grupul Şcolar Industrial Tecuci, dar şi Carab Leonid - Panciu. În paralel a fost decernat premiul pentru regie lui Cătălin Eduard de la Liceul „Ioan Slavici” Panciu.
Toţi concurenţii au fost răsplătiţi cu diplome de participare, iar site-ul „InfoTecuci” a mai acordat  şi o diplomă de excelenţă Liceului „Ion Slavici” din Panciu, pentru montarea scenetei „Þara lui Gufy” şi elevei Oana Miron pentru monologul „Bărbatul din Balcani”.
Anul acesta numărul participanţilor a fost mai mic decât la precedentele ediţii, dar cu toate aceste calitatea evoluţiilor scenice nu a avut de suferit.


Articole înrudite