12 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Galaţi: Protest spontan la ANAF
Galaţi: Protest spontan la ANAF

Câteva zeci de angajaţi gălăţeni de la ANAF, de la finanţele publice, dar şi de la vamă, au întrerupt munca şi au ieşit în afara unităţilor cerând guvernanţilor să le respecte drepturi şi munca și să nu facă economie tăindu-le drepturile salariale. În plus, oamenii se plâng şi de condiţiile de muncă şi de faptul că trebuie să aducă şi consumabile de acasă pentru a-şi putea desfăşura activitatea.

"Este un protest spontan al oamenilor în urma tuturor ştirilor care sunt în media, a acţiunii de la Bucureşti de aseară, unde s-a blocat ministerul şi oamenii s-au speriat, iar astăzi s-au adunat să vadă ce se întâmplă, de ce doleanţele lor nu sunt respectate, nu sunt dorinţe, sunt doleanţe. Problema este de la Ordonanţa de modificare a structurii, de diminuare a veniturilor. Oamenilor le e teamă să nu li se taie salariile, să nu fie daţi afară, neexplicând această ordonanţă, oamenilor le este teamă pentru că s-a mai trecut o dată printr-o reorganizare în 2013 şi o mare parte din colegii din ţară de aici au susţinut examen, s-au restructurat, s-au făcut modificări. Este incertitudine, de aici teama, în plus, nu există egalizare între salarii, bugetari pe aceeaşi funcţie, dar în instituţii dferite, sunt plătiţi diferit, ceea ce nu este normal", a precizat Anca Tudorache , lider sindicat SED LEX Finanţe Galați.

Aceste mişcări pot continua culminând cu proteste, începând de pe 22 august cu o grevă de avertisment sau mai apoi chiar grevă generală.

  • Galerie Foto:

Articole înrudite