17 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Băgat la puşcărie după ce a furat doi cai
Băgat la puşcărie după ce a furat doi cai

Hoţ de meserie, a tot furat ce i-a picat la îndemână şi a rămas neprins până când nu s-a mai mulţumit cu mărunţişuri şi a furat doi cai.
Numai că procurorii l-au ”dibuit” şi au solicitat arestarea acestuia.
La data de 07.08.2023, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi au solicitat Judecătoriei Galaţi luarea măsurii arestării preventive faţă de un inculpat, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, prevăzută de art. 228 alin. (1) – art. 229 alin. (1) lit. b) din Codul penal. Cererea formulată a fost admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Galaţi, care a dispus emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpat, pentru o perioadă de 30 de zile”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului.
În probatoriul administrat în cauză, se arată că în noaptea de 04/05 august 2023, inculpatul a pătruns în grădina aferentă imobilului ce aparţine persoanei vătămate, de unde a sustras două cabaline, creând astfel un prejudiciu în valoare de 10.000 lei. Faţă de inculpat se efectuează cercetări în multiple cauze penale cu privire la săvârşirea altor infracţiuni similare.
Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.
Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea şi arestarea preventivă sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


Articole înrudite