Manifestările dedicate patronului spiritual al municipiului tecuci, Sf. Mare Mucenic Gheorghe, s-au dovedit a fi momentul propice pentru ca tecucenii iubitori de artă clasică să fie răsfăţaţi cu un vernisaj de mare excepţie, unde lucrările expuse pe simezele Galeriilor de Artă „Gheorghe Petraşcu” să aducă încă o undă de primăvară, alături de primăvara autentică ce ne înconjoară.
Expoziţia realizată sub genericul „O primăvară între anotimpuri”, a pictorului tecucean Eduard Sandu, a reunit o „mare” de tecuceni, printre aceştia regăsindu-se şi consilieri municipali. Cei prezenţi au putut admira peisajul pânzele lui Eduard Sandu, în diferite ipostaze. Într-o lume a modernului, a picturii abstracte, Eduard Sandu a readus realul de o frumuseţe ireală. Deşi băcăuan la origini, artistul trăieşte de o viaţă la Tecuci, pictează de o veşnicie şi pare să nu se plictisească în a redescoperi natura, pe care o face să dialogheze cu el, pentru el şi pentru admiratori.
Evenimentul a fost deschis de către Laurenţiu Groza, directorul Muzeului Mixt Tecuci, şi de custodele galeriilor de artă, Lucia Gologan, în prezenţa artistului Eduard Sandu. Moderatorii au avut doar cuvinte de laudă la adresa artistului, dar cea mai impresionată alocuţiune a fost cea a poetei Angela Baciu, care a venit special pentru vernisaj.
La rândul ei, Lucia Gologan a ţinut să precizeze: „Expoziţia lui Eduard Sandu ne face să ne întoarcem cu 180 de grade faţă de expoziţiile pe care le-am avut până de curând. Talentul incontestabil al tecuceanului nostru ne readuce în prim-plan sensul trăirii, ne reamintim că arta înseamnă o altă privire, o altă reprezentare şi o altă impunere a contemplaţiei. Eduard Sandu a reuşit să se ţină departe de arta fugară, efemeră, el reuşind să facă natura să vorbească pentru noi”.
Lucrările artistului plastic Eduard Sandu nu au „răsfăţat” doar privirile tecucenilor iubitori de artă, acestea regăsindu-se şi în colecţii particulare din Pakistan, Australia, SUA, Anglia, Franţa, Israel, Liban, Ucraina, Rusia.