„Pana de apă” care afectează o mare parte a oraşului de astăzi, de la ora 3 dimineaţă şi până miercuri dimineaţă, a determinat autorităţile sanitare să ia măsuri pentru ca activitatea din unităţile sanitare, mai ales a celor cu paturi, să se desfăşoare în condiţii de siguranţă.
„Spitalele au rezervoare de stocare a apei pentru situaţiile de urgenţă. În principiu, toate spitalele au declarat că îşi vor restrânge activitatea astfel încât să le ajungă apa din rezervoare. Noi vom testa atât mâine dimineaţă, cât şi în cursul zilei, calitatea apei din rezervoarele spitalelor, astfel încât să ne asigurăm că este bună. Dacă va fi cazul, se va interveni cu măsuri de clorinare rapide. Se vor asigura în general doar urgenţele peste tot, ca să se încadreze în cantitatea de apă pe care o au la dispoziţie, aşa că este posibil ca în sălile de operaţii să se facă doar operaţiile de urgenţă. Un plan amănunţit al măsurilor pe care le-au luat toate spitalele primim cel târziu marţi dimineaţă. Am fost anunţaţi că se pun cisterne la dispoziţia unităţilor sanitare care ar mai avea nevoie de apă”, a declarat directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, dr. Valentin Boldea.
Restricţia de alimentare cu apă, lungă de 26 de ore, va afecta şi activitatea Centrului Regional de Transfuzii Galaţi. „Strângem rezerve de apă astfel încât donarea de sânge să nu fie oprită. În schimb, nu vom mai lucra în laboratoare, unde e nevoie de mult mai multă apă. Vom lucra în laboratoare luni mai mult timp, iar apoi de abia miercuri vom relua activitatea de analizare a sângelui în laboratoare, după ce aprovizionarea cu apă va reveni la normal”, a precizat Camelia Stoichiţescu, directorul Centrului Regional de Transfuzii Galaţi.