Un gălăţean, Marian Daneş, a trecut pe la redacţie şi s-a plâns că este supărat pe poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozibili şi Substanţe Toxice, deoarece vor să îi înapoieze armele confiscate parţial stricate şi fără accesoriile pe care le aveau în momentul confiscării. Poliţistii susţin însă că în procesul verbal al confiscării sunt trecute doar armele şi o cutie din carton pentru pistol. Aceasta s-a deteriorat în camera de deţinere şi a fost înlocuită.
Povestea a început în 2008, când bărbatului i-au fost confiscate puşca şi pistolul cu aer comprimat, plus alte accesorii, susţine el, dar şi o cutie cu alice. Confiscarea a fost făcută deoarece bărbatul nu avea autorizaţie de deţinere.
„Nu ştiam atunci că am nevoie de autorizaţie pentru astfel de arme neletale. Eu aveau deja un permis de portarmă deoarece aveam şi arma letală, deoarece lucrasem şi la poliţia comunitară, şi nu ştiam că am nevoie şi de autorizaţie pentru cele neletale. Ce să zic, mi-au confiscat atunci un pistol şi o puşcă cu aer comprimat. Asta atunci, în 2008. Până la urmă, în luna mai anul acesta, procurorul a dispus să îmi fie date armele înapoi, urmând, simultan, să obţin şi autorizaţie de folosire a lor. M-am dus cu decizia procurorului, dar mi s-a spus să revin în 30 de zile. M-am dus iar după 30 de zile şi mi s-a spus să mai aştept 30 deoarece persoana care se ocupă cu păstrarea acestor arme confiscate nu e acolo. Şi când, în sfârşit, m-am dus să le iau pistolul, era stricat, accesoriile, cutiile originale, nu erau nici ele. Nu mai spun că am avut şi 2 cutii cu alice, dar atunci, de teamă, am şi uitat să le trec în procesul verbal. Dar celelalte le-am trecut. Am refuzat să iau armele aşa, le luam doar dacă în procesul verbal era trecută actuala situaţie a lor. Mi s-a refuzat asta. Am de gând să reclam la Parchet şi la şeful Poliţiei ce s-a întâmplat”, spunea Marian Daneş.
„Armele nu sunt stricate”
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi, cms. Cristina Tatulici, ne-a declarat că lucrurile nu stau chiar aşa. „În procesul verbal de ridicare a bunurilor, încheiat în 2008, erau trecute doar o puşcă şi un pistol aflat într-o cutie de carton. Aceasta s-a deteriorat pe perioada deţinerii şi poliţiştii i-au înlocuit-o. Ambele arme sunt în stare de funcţionare. Conform deciziei procurorului, bărbatul trebuie să primească înapoi cele două arme trecute în procesul verbal. În aceste momente bărbatul se află la sediul poliţiei, unde urmează să i se predea armele conform deciziei procurorului. Dacă va refuza se va încheia un proces verbal prin care se va consemna refuzul şi armele vor intra în patrimoniul statului”, a precizat cms. Cristina Tatulici. Discuţiile dintre bărbat şi poliţişti legate de aceste arme au continuat până la încherea ediţiei, când de la Poliţie ni s-a comunicat că în cele din urmă cetăţeanul nemulţumit a semnat şi şi-a luat armele.