09 IULIE 2025 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Tecuciul a sărbătorit „Ziua mondială a sănătăţii”
Tecuciul a sărbătorit „Ziua mondială a sănătăţii”
La finele săptămânii trecute, vineri, Tecuciul a sărbătorit „Zilele medicale tecucene” şi implicit „Ziua mondială a sănătăţii”. Evenimentul a avut loc în Sala mare a Primăriei Tecuci şi a fost unul de mare amploare, iar invitaţii au fost nume sonore ale domeniului medical gălăţean. Printre invitaţii manifestării s-au numărat prof.dr. Aurel Nechita, prof.dr. Dumitru Cristea, dr. Mihai Polinschi, dr. Costinela Georgescu şi prof.dr Octavian Maftei .Cum era de aşteptat, primarul municipiului Tecuci, Eduard Finchelstain, a făcut act de prezenţă, susţinând un mic discurs în deschiderea manifesarii.
Gazda evenimentului, dr. Dragoş Teodoru, i-a invitat pe cei prezenţi să prezintă auditoriului subiecte legate de tema principală - „Combaterea rezistenţei la antimicrobiene şi a răspândirii locale”. În cea de-a doua parte a evenimentului, unii dintre asistenţii medicali tecuceni, membri ai Ordinului Asistenţilor Medicali şi Moaşelor din România, au ţinut interesul treaz publicului cu discursuri interesante susţinute pe aceeaşi temă. Printre cei ce au luat cuvântul s-au numărat asistentele Luminiţa Munteanu, Claudia Vrăjescu, Sevastiţa Manole şi Rodica Mariana Chiriac, de la Spitalul „Anton Cincu” Tecuci.
„Mă bucur că la Tecuci se face treabă, cu sau fără ajutorul Galaţiului. Ca decan al Facultăţii de Medicină şi Farmacie Galaţi, pot afirma cu mândrie că o mare parte dintre studenţi sunt de la Tecuci. Acest lucru îmi dă speranţa că în următorii ani actualii studenţi vor veni ca specialişti în spitalul tecucean. În acelaşi timp sper ca reformele în sănătate să nu mai fie schimbate de fiecare dată când se schimbă ministrul şi să existe o singură strategie până la final. Cum în sală sunt foarte mulţi medici de familie, fac un apel către aceştia să degreveze spitalele. Sunt nenumărate cazurile în care pacienţi cu probleme minore vin la spital, în condiţiile în care aceştia ar putea foarte bine să fie asistaţi şi trataţi de medicii de familie”, a ţinut să precizeze prof. dr. Aurel Nechita.
Dialogul cu sala a continuat pe tot parcursul prelegerilor, fiind o ambianţă deosebit de caldă, discutându-se nu numai pe marginea temei principale a dezbaterii, ci chiar despre probleme curente. Referitor la activitatea Spitalului „Anton Cincu”, dr. Dragoş Teodoru, managerul bătrânului aşezământ medical, a ţinut să precizeze: „Pe această criză acută din punct de vedere financiar, singura noastră mulţumire este aceea că avem aparatura necesară diagnosticării corecte a pacienţilor. Cum nu avem medicamente decât pentru urgenţe, lipsa aparaturii ar fi fost un dezastru. Încercăm să oferim pacienţilor servicii de calitate, ca aceştia să nu simtă foarte acut lipsa medicamentelor. Sperăm că serviciile pot compensa, măcar într-o oarecare măsură, efortul pe care trebuie să îl facă pacienţii pentru a-şi achiziţiona medicamentele necesare tratamentului”.

Articole înrudite