20 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Euforie provocată de Eurovision! Au bubuit căutările de călătorie în Malmo
Euforie provocată de Eurovision! Au bubuit căutările de călătorie în Malmo

Euforia provocată de concursul Eurovision a dus la creşterea căutărilor privind călătoriile în oraşul costier Malmo din sudul Suediei cu 176% între septembrie 2023 şi aprilie 2024, a anunţat miercuri compania spaniolă de rezervări online eDreams ODIGEO, informează Reuters.
Concursul Eurovision, cel mai mare eveniment de acest tip din lume, se va desfăşura la Malmo în perioada 7-11 mai, după ce cântăreaţa suedeză Loreen a câştigat ediţia de anul trecut, organizată la Liverpool.
Autorităţile locale preconizează că ediţia din acest an va atrage 100.000 de vizitatori în cel de-al treilea oraş ca mărime din Suedia.
Căutările de călătorie în oraşul danez Copenhaga, care se află la mai puţin de 50 de kilometri distanţă de Malmo, au crescut cu 34% în perioada menţionată, a precizat compania eDreams ODIGEO.
Turiştii din Franţa s-au declarat cei mai doritori să călătorească pentru a asista la acest concurs muzical, reprezentând aproape o cincime din totalul turiştilor, fiind urmaţi de vizitatori din Germania şi din Statele Unite.
Concursul Eurovision se desfăşoară într-o perioadă marcată de obicei de o activitate turistică scăzută, între Paşte şi începutul vacanţelor de vară, notează Agerpres.


Articole înrudite