Securitatea telefonului Android primeşte o nouă lovitură Recomandat

Joi, 15 August 2019 00:00
Publicat în Mozaic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Problema de securitate este, de această dată, cel puţin surprinzătoare deoarece se referă la aplicaţiile antivirus concepute pentru a proteja dispozitivele şi utilizatorii. Cercetătorii Comparitech au descoperit că aplicaţii cu peste 28 de milioane de instalări prezentau vulnerabilităţi şi ofereau oportunităţi de atac pentru actori care doresc să exploateze dispozitive care folosesc platforma Android.
În total, Comparitech a testat 21 de aplicaţii antivirus pentru Android, pe parcursul a câteva săptămâni. Aproximativ 47% dintre acestea au picat testul. Trei aplicaţii conţineau defecte grave de securitate, inclusiv o vulnerabilitate critică care expunea agenda telefonică a utilizatorilor. O altă vulnerabilitate a făcut ca o singură aplicaţie să fie „foarte uşor de dezactivat de la distanţă” de către un atacator, anunţă CERT-RO.
Mai mult, au existat chiar şi cazuri de aplicaţii care nu au putut detecta un virus utilizat în timpul procesului de testare, dar în schimb îşi monitorizau destul de puternic utilizatorii, potrivit cercetătorilor Comparitech.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu