18 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Top 5 cele mai inteligente rase de câini
Top 5 cele mai inteligente rase de câini

Un câine inteligent înseamnă, în primul rând, o relaţie foate bună cu familia în urma unui dresaj bun şi siguranţa că stăpânii nu se vor trezi cu mobila distrusă şi cu alte lucruri rupte prin casă.

Specialiştii susţin că Border Collie este cea mai inteligentă rasă de câine, iar traiul alături de un câine Collie este cum nu se poate mai plăcut. Aceşti câini sunt foarte energici, prin urmare au nevoie de stăpâni la fel de activi ca ei, care să îi ducă des la plimbare şi în drumeţii, unde adoră aerul curat. De asemenea, cei care vor un Collie trebuie să fie dispuşi să arunce în parc un băţ ore în şir, căci căţelul va fi neobosit. Cuvântul care guvernează viaţa unui Collie este „ordinea”, aşa că va încerca des să aibă grijă de cei din jurul său şi să îi dirijeze, în spiritul trecutului său de câine de turmă, în care strângea într-un timp record sute de oi şi de vaci.

Iubitorii de câini plasează câinii din rasa Pudel pe locul al doilea în ceea ce proveşte inteligenţa. Sunt uşor de dresat, ascultă ceea ce li se spune şi nu fac prostii în casă şi în afara ei, ci îşi dau interesul să fie mereu pe placul stăpânilor. Ei reuşesc mereu să îşi surprindă stăpânii cu lucruri noi şi sunt creativi, iar copiii se îndrăgostesc imediat de aspectul lor fizic şi de voioşia lor.

Ciobănescul german este pe podiumul celor mai inteligenţi câini din lume, iar aflarea lui pe acest loc nu este deloc întâmplătoare. Acesta învaţă comenzi după numai câteva repetiţii şi le execută corect imediat, iar în poliţie şi în securitatea aeroporturilor este nelipsit datorită capacităţii lui de depista substanţe interzise ori persoane dispărute. Câinii din rasa ciobănesc german au participat la numeroase misiuni de salvare, iar în casă se comportă exemplar cu familia, pe care o apără cu preţul vieţii sale.

Câinii din rasa Golden Retriever sunt preferaţii copiilor datorită atitudinii lor jucăuşe şi de încredere. Ei reuşesc să înveţe perfect peste 200 de comenzi, nu au accese de gelozie atunci când apare un nou membru în familie şi pot devenii partenerii perfecţi de joacă în parc şi acasă.

Doberman Pinscher a fost numit unul dintre cei mai inteligenţi câini din lume datorită atitudinii neînfricate pe care o manifestă în situaţii de criză şi când trebuie să îşi păzească stăpânii şi casa în care locuiesc. Acesta a fost numit în nenumărate rânduri „câinele de pază perfect”. Totuşi, este bine să nu fie lăsat în preajma copiilor, deoarece poate deveni periculos.


Articole înrudite