30 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
ACD a prins viaţă la Galaţi
ACD a prins viaţă la Galaţi
Sediul PNL a fost vineri gazda apariţiei alianţei locale dintre liberali şi conservatori. Liderii celor două filiale au parafat alianţa de la nivelul judeţului nostru. Consiliul Judeţean de Conducere al ACD local are la vârf doi copreşedinţi, respectiv liderii partidelor - Victor Paul Dobre (PNL) şi Eugen Durbacă (PC), şi câte doi membri din partea fiecărei formaţiuni – liberalii Daniel Þuchel,  Mihai Manoliu şi conservatorii Bogdan Ciucă şi Eugen Găvan.
Copreşedinţii ACD au subliniat faptul că alianţa funcţionează la nivelul judeţului Galaţi încă din 2008, că au o colaborare bună şi aceasta va continua „în folosul gălăţenilor”, conform declaraţiilor lui Durbacă. Dobre, la rândul său, a punctat targetul principal la nivel naţional al alianţei care va face parte din USL (Uniunea Social Liberală constituită la nivel naţional sâmbătă, la Bucureşti): „Vom crea o structură politică care îşi propune să câştige alegerile locale, parlamentare, precum şi cele prezidenţiale, cred că dacă nu vom face peste 50 la sută în alegerile generale parlamentare nu ne vom atinge obiectivele aşa cum ni le dorim, dar am încredere în atingerea acestui obiectiv, astfel încât să guvernăm ţara”. Apoi a oferit detalii tehnice privind obiectivele alegerilor: „Părerea mea este că fiecare dintre partide, şi mă refer şi la PSD, au candidaţi puternici. La nivelul protocolului naţional care se va adopta mâine (n.r. – duminică) şi va fi semnat se prevede ca la nivelul primăriilor reşedinţelor de judeţ şi la consiliile judeţene să fie candidaturi comune, la paritate - respectiv la reşedinţe 20-20, la judeţe 21 PSD, 20 ACD-ul, pentru că e Ilfovul care nu are capitală. Nu e niciun drept de preemţiune a vreunui partid pentru o funcţie sau alta. Candidaţii se vor stabili pe baza sondajelor comune (încrucişate - n.r.), evaluărilor la nivelul fiecărui judeţ şi localitate reşedinţă de judeţ.”
Întrebaţi dacă protocolul prevede sancţiuni pentru trădare, întrucât chiar la Galaţi conservatorii au susţinut pentru preşedinţie candidatura lui Traian Băsescu, şi nu pe cea a candidatului alianţei dintre PSD şi PC, Dobre a oferit un răspuns diplomat, apreciind că în politică lucrurile „pot funcţiona sau nu”. Durbacă, cel asupra căruia planează suspiciunea trădării în relaţia cu PSD, a precizat: „Eu nu am ieşit niciodată să spun în alianţele care au fost dacă alţii au respectat sau nu protocolul, eu am tăcut din gură. Aş avea multe să spun! Nu aveau ce-mi reproşa.” Iar în ceea ce îi priveşte pe Dobre şi Durbacă, aceştia au ţinut să arate că îi leagă o relaţie veche de colaborare.

Articole înrudite