26 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cristian Dima: Pretindem să fim respectaţi în Europa, dar nu asigurăm vaccinurile pentru bebeluşi!
Cristian Dima: Pretindem să fim respectaţi în Europa, dar nu asigurăm vaccinurile pentru bebeluşi!

Discutăm despre respingerea aderării României la spaţiul Schengen, dăm vina pe austrieci, ne enervăm din cauza facturilor la energie şi gaze, înjurăm politicienii, ne speriem de cum cresc preţurile la orice. Toate astea în timp ce bebeluşii din România sunt privaţi de vaccinurile din schema naţională de vaccinare.
Guvernul lansează tot felul de scheme de sprijin şi programe de finanţare pentru populaţie, dar numărul românilor care îşi duc traiul în România este din ce în ce mai mic. Unul dintre motivele pentru care ne împuţinăm este şi sporul negativ al populaţiei. De exemplu, la jumătatea acestui an, sporul natural se menţinea negativ (-4973), numărul persoanelor decedate fiind de 1,3 ori mai mare decât cel al născuţilor-vii! S-au lansat programe pentru creşterea natalităţii, se dau bani frumoşi, că doar avem un minunat minister pentru familie, însă noi nu suntem în stare să avem griji de bebeluşii care deja s-au născut.
Vaccinul hexavalent nu se găseşte în majoritatea judeţelor, iar vaccinul ROR este şi el din ce în ce mai rar, în 15 judeţe fiind de negăsit.
Aceste vaccinuri, obligatorii şi asigurate gratuit de stat, ne apără copiii de boli grave, contagioase. Nici n-am scăpat total de coronavirus că riscăm să reactivăm epidemii de care credeam că am scăpat precum cea de rujeolă!
Ne lăudăm că suntem ţară europeană, că merităm să intrăm în Schengen. Pretindem să fim respectaţi în Europa, dar nu asigurăm vaccinurile pentru bebeluşi!
Capacitatea celor ce s-au bucurat de încrederea românilor pentru a conduce România şi de a gestiona principalele probleme ale societăţii se poate dovedi, doar că, asemenea gafe se pot transforma uşor într-o lovitură dată propriului popor.


Articole înrudite