16 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Curtea de Apel: Florin Pâslaru poate candida pentru Camera Deputaţilor
Curtea de Apel: Florin Pâslaru poate candida pentru Camera Deputaţilor
Decizie surprinzătoare a Curţii de Apel Galaţi, care a hotărât ieri să desfiinţeze hotărârea Tribunalului, prin care fuseseră admise contestaţiile depuse de preşedintele PDL Galaţi, Doru Resmeriţă, şi ale avocatei Elenina Micuţ, împotriva candidaturii deputatului Florin Pâslaru pentru un nou mandat de parlamentar.
„Cele două dosare au fost conexate, pentru că aveau acelaşi obiect, iar contestaţiile au fost respinse. Aceeaşi soluţie s-a dat şi în privinţa cererii de intervenţie a Agenţiei Naţionale de Integritate. Hotărârea este irevocabilă, deci domnul Pâslaru are dreptul să candideze”, ne-a declarat judecătorul Irina Boldea, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Galaţi.
Contestaţiile au vizat conflictul de interese în care s-a aflat  Florin Pâslaru după ce şi-a angajat fiul în funcţia de consilier la biroul său parlamentar din 2009 până în 2011, perioadă în care a încasat peste 20.000 de lei. Şi deputaţii din Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor hotărâseră anterior că Pâslaru îşi poate duce la capăt mandatul de deputat. În aceste condiţii, decizia Agenţiei Naţionale de Integritate, ce stabilise că Florin Pâslaru se află în conflict de interese potrivit legii legii 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, nu îşi poate produce efectele juridice. Asta ar fi însemnat că persoana cu privire la care s-a constatat un conflict de interese, nu mai are voie să exercite o funcţie sau demnitate publică timp de trei ani de la încetarea mandatului.


Articole înrudite