18 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Noul primar Ionuţ Pucheanu a depus jurământul
Noul primar Ionuţ Pucheanu a depus jurământul

În prezenţa aleşilor locali care au depus jurământul, câştigătorul alegerilor de primar al municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu a depus, la rândul său, jurământul, după ce un judecător de la Judecătoria Galaţi a citit documentul de validare a mandatului acestuia. După ce Ionuţ Pucheanu a primit eşarfa tricoloră şi Cheia oraşului (nu, cum ar fi fost firesc, din mâna fostului primar căruia i s-a încheiat mandatul, Marius Stan, căci acesta plecase din sala de şedinţă după ce a aflat că i s-a invalidat mandatul de consilier local), noul primar a depus jurământul cu mâna pe Constituţie şi pe Biblie. "Voi fi în primul rând un primar al tuturor gălăţenilor. Voi încerca să nu fac aceleaşi greşeli pe care le-a făcut predecesorul meu (Marius Stan (UNPR)-n.r.) în administraţia trecută. Îl voi invita la inaugurarea tuturor proiectelor începute sub mandatul lui. Cetăţenii oraşului au multe aşteptări de la noi, de aceea trebuie să ne apucăm de treabă cât mai repede", a spus Pucheanu. 

Ionuţ Pucheanu are 34 de ani, este căsătorit şi a fost directorul Serviciului Local de Salubritate Ecosal. A absolvit Facultatea de Drept la Bucureşti, având şi un masterat în acest domeniu şi a absolvit şi Institutul Diplomatic Român. După depunerea jurământului, Ionuţ Pucheanu a  trecut la masa Consiliului Local, aleşii urmând să-i aleagă pe cei doi viceprimari, propuşi fiind Sorin Enache (PSD) şi Roman Apostol Picu (UNPR). Sorin Enache a fost votat cu 18 voturi "pentru", 6 nule şi 3 neîntrebuinţate, iar Roman Apostol Picu a avut 15 voturi "pentru", 9 nule şi 3 neîntrebuinţate.  După alegeri, la finalul şedinţei de CL, primarul Ionuţ Pucheanu a declarat că una din cele mai importante probleme pe care trebuie să o rezolve este asigurarea agentului termic pentru gălăţeni, în condiţiile în care livrarea apei calde menajere s-ar putea opri de la 1 iulie. "Galaţiul a aşteptat prea multă vreme o echipă care să-l pună pe o direcţie bună.  Echipa s-a format şi eu sunt încrezător în această echipă, iar prima problemă pe care trebuie să o lămurim este cea legată de apa caldă. De pe data 1 iulie, dacă nu ajungem la un nou acord cu CET, există posibilitatea suspendării distribuirii apei calde, de aceea trebuie să reluăm discuţiile cu CET şi în funcţie de ce găsim în primărie, este posibil ca în această săptămână să avem o şedinţă de îndată pentru alocarea de noi fonduri pentru acest serviciu, deoarece fondurile alocate s-au terminat, asta au transmis cei de la Calorgal. Ca primar, voi încerca să duc la bun sfârşit proiectele viabile ale fostei administraţii locale, nu putem să ştergem cu buretele, proiectele bune pentru toţi cetăţenii vor fi continuate", a spus primarul Ionuţ Pucheanu. Întrebat dacă printre proiectele fostei administraţii locale pe care le va continua se numără şi tunelul pe sub Dunăre, Ionuţ Pucheanu a răspuns: "Tunelul ar putea pune Galaţiul pe harta României, dar trebuie văzut dacă aceşti consultanţi pot spune dacă se poate face sau nu se poate face. Spun asta pentru că după 5-6 luni de la semnarea constractului nu am văzut nimic de la aceşti consultanţi... Până când aceştia se vor exprima, să spun că dorim sau nu să continuăm proiectul tunelului pe sub Dunăre e prea mult spus. Dacă proiectul se va dovedi fezabil îl vom duce la bun sfârşit". 

Şi cei doi viceprimari au vorbit de planurile lor de viitor. "Bucuria de a fi ales viceprimar e mare dar se topeşte repede, deja sunt îngrijorat aflând că, iată, Calorgal nu mai are fonduri pentru a plăti apa caldă, o problemă ce trebuie reglementată de urgenţă. Nu ştiu ce atribuţii voi avea, dar mi-ar plăcea să mă ocup de gospodărirea oraşului, este o activitate lăsată deoparte , conducerea s-a axat pe proiectele mari, iar în oraş... iarba este peste bănci, pe trotuare îţi rupi picioarele, Plaja Dunărea e închisă şi mai bine de jumăte din oamenii cu care am vorbit în campanie ne cereau redeschiderea Plajei Dunărea... Desigur, cea mai mare ghiulea care atârnă de picior este problema încălzirii, trebuie să ne asumăm şi cei 4 ani, căci în afară de 2 strategii nu avem nimic concret, nici măcar un inventar real al consumatorilor racordaţi", a spus viceprimarul Sorin Enache. 

"Eu cred că pot gestiona această funcţie şi sper să trecem peste micile neplăceri politice de început, să ne apucăm de treabă. Vreau să intru în cartiere, acolo unde-şi plimbă gălăţenii copiii şi sunt deranjaţi de trotuarele sfărâmate, e nevoie de o mână de gospodar. Prin mine, CL beneficiază de o mână de gospodar. De la banalul bec de pe stradă pe care trebuie să-l schimbi până la probleme de căldură, reabilitatea locurilor de agrement şi cele legate de învăţământ, sănătate", a spus şi viceprimarul Roman Apostol Picu. 


Articole înrudite