04 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App

În ultima şedinţă a Consiliului Judeţului Galaţi, două unităţi şcolare din Galaţi, finanţate din bugetul judeţului, care au solicitat anterior forului superior sprijin pentru exercitarea activităţilor şcolare în bune condiţii, au fost subiectul unor proiecte de hotărâre pe care CJG le-a prezentat pentru vot. Astfel, potrivit expunerii de motive ataşate la mapele de proiect, activitatea din Şcoala Gimnazială Specială „Constantin Pufan”şi la Liceul Tehnologic „Simion Mehedinţi” Galaţi, unităţi de învăţământ special finanţate din bugetul judeţului Galaţi, putea fi afectată, în condiţiile în care Comisia pentru evaluarea şi asigurarea calităţii, constituită la nivelul fiecărei unităţi şcolare, conform legii, nu se mai putea întruni prin plecarea unui membru şi descompletarea schemei legale. 

Aşa cum se cunoaşte, la nivelul fiecărei organizaţii furnizoare de educaţie din România este înfiinţată Comisia pentru evaluarea şi asigurarea calităţii. Componenţa Comisiei în unităţile din învăţământul preuniversitar cuprinde: 1-3 reprezentanţi ai corpului profesoral, aleşi prin vot secret de consiliul profesoral; un reprezentant al sindicatului reprezentativ, desemnat de acesta; un reprezentant al părinţilor, în cazul învăţământului preşcolar, primar, gimnazial sau liceal; un reprezentant al elevilor, în cazul învăţământului profesional, liceal şi postliceal; un reprezentant al consiliului local; un reprezentant al minorităţilor naţionale, după caz, provenind din corpul profesoral, reprezentanţii părinţilor sau ai elevilor. Comisia în cauză, în activitatea ei, are mai multe atribuţiuni, cum ar fi: coordonează aplicarea procedurilor şi activităţilor de evaluare şi asigurare a calităţii, aprobate de conducerea organizaţiei furnizoare de educaţie; elaborează anual un raport de evaluare interna privind calitatea educaţiei in organizaţia respectiva. Raportul este adus la cunoştinţa tuturor beneficiarilor prin afişare sau publicare; formulează propuneri de îmbunătăţire a calităţii educaţiei. 

Reprezentantul CJG de până acum, în ambele foruri şcolare, Felicia Munteanu, care nu mai deţinea funcţia de consilier în cadrul CJG, deoarece s-a retras, astfel că a fost necesară numirea unui alt reprezentant pentru ca lucrurile să intre pe făgaşul normal la şcolile cu pricina.

În acest sens, cel desemnat de CJG să ocupe locul vacantat în ambele comisii şcolare a fost Cornel Hamza, vicepreşedinte în Consiliul Judeţului, dar şi fost profesor şi director de unitate şcolară, astfel încât votul consilierilor gălăţeni pentru validarea hotărârilor nu a mai fost decât un simplu act administrativ.


Articole înrudite