03 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Consilierii judeţeni, la un pahar de... controverse
Consilierii judeţeni, la un pahar de... controverse

În cadrul ultimei şedinţe ordinare, cea aferentă lunii aprilie, consilierii judeţeni au avut o întrevedere cu oarece controverse, privind o decizie a Curţii de Conturi la care am mai făcut referire şi în ediţiile anterioare. Un alt punct: unul dintre consilieri, Dan-Cristian Neicu, a demisionat iar forul judeţean a luat act de decizia sa. Consilierii au mai decis anularea accesului gălăţenilor la zona de pescuit de la Zătun, pe perioada derulării unor proiecte de finanţare. 

Două proiecte au fost retrase de pe ordinea de zi. Unul dintre ele, aparent banal, ne-a atras atenţia şi îl vom prezenta, întrucât adoptarea nu aducea atingere nimănui, ci dimpotrivă, bucurie, unei comunităţi frumoase. Facem aici referire la propunerea privind împrumutarea scenei Consiliului Judeţului oraşului Târgu Bujor, pentru zilele oraşului, programate să se desfăşoare în perioada 31 mai -1 iunie. Propunerea a fost respinsă de comisia de cultură, mai exact de către Ion Ştefan, care însă nu a fost prezent la şedinţă pentru a justifica refuzul şi nici un alt consilier nu a spus dacă ştie care este motivul . 

Primarul Laurenţiu–Viorel Gîdei, aflat la şedinţă, a pledat cauza, solicitând consilierilor reluarea propunerii respective în cadrul unei şedinţe extraordinare, care să aibă loc până în data de 10 mai, astfel încât târg-bujorenii să se poată bucura de o aniversare civilizată. Gîdei a punctat faptul că la aniversarea anterioară administraţia locală a încropit o scenă din lemn, iar aceea a fost singurul punct nereuşit din organizarea serbărilor oraşului. După apelul primarului târg-bujorenilor, ar putea exista şansa ca forul judeţean să decidă că nu se dărâmă cerul dacă o scenă depozitată va ieşi la lumină pentru un eveniment din judeţ.


Articole înrudite