12 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cât câştigă bugetarii gălăţeni (IX): Inspectoratul Teritorial de Muncă
Cât câştigă bugetarii gălăţeni (IX): Inspectoratul Teritorial de Muncă
Demersul jurnalistic e de a prezenta  atât situaţia privitoare la numărul de personal, cât şi la veniturile obţinute de angajaţii gălăţeni care lucrează în slujba statului, la nivelul fiecărei instituţii, astfel încât cititorii să poată decide dacă salariile şi numărul de angajaţi sunt mici sau nu. Şi asta în contextul în care sindicatele şi-au exprimat public nemulţumirea şi au organizat proteste faţă de decizia Guvernului Boc de reducere cu 25% a salariilor tuturor angajaţilor care lucrează în slujba statului, atât la nivel de ministere şi agenţii, cât şi la nivelul instituţiilor judeţene deconcertate.

92 de salariaţi la ITM Galaţi

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Galaţi este una dintre puţinele instituţii gălăţene care a făcut publice veniturile nete ale celor 92 de angajaţi obţinute atât în cursul lunii aprilie, cât şi în cursul lunii mai. Venitul net total al angajaţilor instituţiei este format, aşa cum este precizat pe site, din venitul net aferent salariului de bază, la care se adaugă alte drepturi salariale (acordate în baza unui act normativ şi care nu au caracter permanent, cuantumul fiind stabilit diferit în cazul fiecărui angajat). Potrivit datelor afişate pe site-ul ITM Galaţi, directorul coordonator al instituţiei a avut în cursul lunii mai un câştig net de 4.075 de lei (din care 2.135 de lei reprezintă venitul net aferent salariului de bază, diferenţa reprezentând-o alte drepturi salariale). La ITM Galaţi există şi doi directori coordonatori adjuncţi, unul care se ocupă cu relaţiile de muncă şi care în cursul lunii mai a avut un câştig net de 3.179 de lei (din care 1.823 de lei reprezintă venitul net aferent salariului de bază, la care s-au adăugat stimulente în valoare de 1.356 de lei), respectiv unul care este responsabil cu sănătatea şi securitatea în muncă şi care a avut un venit net de 3.555 de lei (din care 1.982 de lei reprezintă venitul net aferent salariului de bază, la care s-au adăugat stimulente în sumă de 1.573 de lei). În ceea ce priveşte câştigurile nete totale ale inspectorilor de muncă, cel mai mic a fost de 1.104 de lei (din care 799 de lei reprezintă venitul net aferent salariului de bază), în timp ce câştigul cel mai consistent a fost de 3.735 de lei (din care 1.674 de lei reprezintă venitul net aferent salariului de bază). La ITM Galaţi îşi desfăşoară activitatea şi cinci inspectori sociali, care în cursul lunii mai au câştigat între 1.445 de lei (din care 1.049 de lei reprezintă venitul net aferent salariului de bază) şi 2.248 de lei (din care 1.617 lei reprezintă venitul net aferent salariului de bază).

943 de lei, cel mai mic câştig la ITM Galaţi

Cel mai mic venit net înregistrat în cursul lunii mai la nivelul instituţiei a fost cel al unuia dintre cei 8 referenţi, respectiv de 943 de lei (din care 630 de lei reprezintă venitul net aferent salariului de bază), veniturile nete ale celorlalţi 7 fiind cuprinse între 1.260 de lei (din care 913 lei venitul net aferent salariului de bază) şi 1.581 de lei (din care 939 de lei venitul net aferent salariului de bază). La Inspectoratul Teritorial de Muncă Galaţi îşi desfăşoară activitatea şi 9 consilieri, care în cursul lunii trecute au avut un câştig net cuprins între 1.567 de lei (din care 1.029 lei venitul net aferent salariului de bază) şi 3.290 de lei (din care 1607 lei venitul net aferent salariului de bază). Tot pe statele de plată ale instituţiei mai figurează un şofer, care a avut în mai un câştig net de 1.045 de lei (din care 818 lei reprezintă venitul net aferent salariului de încadrare), şi un muncitor calificat care a câştigat 2.297 lei (din care 643 de lei venitul net aferent salariului de încadrare).


Articole înrudite