14 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
FOTO: Săli de jocuri de noroc, cafe-baruri etc., controlate "la sânge" la Brăila
FOTO: Săli de jocuri de noroc, cafe-baruri etc., controlate "la sânge" la Brăila

În noaptea de 30 iunie spre 01 iulie 2023, în intervalul 19.30 - 03.00, efective sporite de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila au acționat în sistem integrat alături de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila, efectuând razii atât în municipiu, cât și în județ, pentru combaterea infracțiunilor comise cu violență, dar și a consumului de alcool ori droguri.

"Acțiunile au vizat prevenirea și combaterea faptelor antisociale de orice natură, dar și a accidentelor rutiere, prin depistarea, sancționarea sau luarea măsurilor legale față de persoanele care tulbură ordinea și liniștea publică sau manifestă un comportament agresiv, dar și față de conducătorii auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice. În acest context au fost verificate 35 de societăți comerciale, precum săli de jocuri de noroc, societăți tip cafe-bar, stații PECO și au fost controlate peste 170 de vehicule, fiind testați cu aparatul etilotest și drugtest 85 de șoferi", transmite IPJ Brăila.

De asemenea, au fost aplicate 84 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 40.835 de lei, pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr.195/2002 și Legii nr. 61/1991, iar ca măsură complementară, polițiștii au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 7 permise de conducere și au retras 3 certificate de înmatriculare.

Exemple:

Vineri seară, la ora 20.00, polițiști din cadrul Poliției Orașului Însurăței, au oprit în trafic un tânăr, în vârstă de 22 de ani, din orașul Însurăței, în timp ce conducea un vehicul pe raza localității de domiciliu. Polițiștii au efectuat controlul asupra autoturismului, într-una dintre portiere fiind găsit un pliculeț din folie de plastic de culoare alb, sigilat prin răsucire și topire, iar în torpedo au fost găsite alte 3 pliculețe. Șoferul a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul fiind negativ. Bunurile găsite au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

***

Vineri noapte, în jurul orei 22.50, polițiști din cadrul Biroului Ordine Publică au legitimat pe raza municipiului un bărbat, în vârstă de 42 de ani, din Brăila. În urma controlului corporal efectuat, asupra bărbatului a fost găsit un brici cu lungimea totală de 24 de cm, acesta fiind ridicat în vederea continuării cercetărilor. Bărbatul a fost condus la sediul poliției pentru audieri, iar pe numele său a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

***

În cadrul activităților, jandarmii au depistat un bărbat în timp ce fuma într-o sală de jocuri de noroc, fiindu-i aplicat un avertisment scris, conform Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun.

***

De asemenea, în jurul orei 23.00, jandarmii au depistat într-un parc de joacă din cartierul Chercea, doi minori cu vârste sub 14 ani ce jucau barbut. Părinții acestora au fost sancționați contravențional cu suma de 100 lei pentru neluarea măsurilor necesare pentru a-i împiedica pe minori de la fapte antisociale.

Polițiștii și jandarmii vor desfășura și în perioada următoare acțiuni pentru siguranța comunității!

GALERIE FOTO, MAI JOS!

Tag-uri:

Articole înrudite