Temperaturile ridicate şi schimbarea obiceiurilor fac din vară anotimpul cu cel mai mare risc de deshidratare. Apa este fundamentală pentru echilibrul organismului nostru: nu degeaba 70% din corpul ...
Consumul moderat de bere şi de alte băuturi fermentate poate reduce riscul de hipertensiune, potrivit unui studiu realizat de mai mulţi medici de la Spitalul Clinic San Carlos din Madrid, prezentat ...
Alimentaţia poate facilita bronzarea, poate proteja împotriva daunelor cauzate de razele soarelui şi poate contribui la păstrarea bronzului mai mult timp. Pentru un bronz durabil, cele mai adecvat ...
Majoritatea persoanelor au grijă de dieta lor în mod special înainte de sosirea verii şi vacanţei, cu gândul la cum vor arăta pe plajă şi la piscină. Alimentaţia este o temă importantă î ...
Faptul că un nou-născut poate privi un timp mai lung sau mai scurt un obiect sau o persoană ar putea anunţa viitoare probleme de comportament în copilărie - cel puţin aşa arată un nou studiu ...
Procesul de îmbătrânire este în mod esenţial legat şi de alimentaţie, astfel că una dintre cele mai importante schimbări o reprezintă optimizarea nivelului de insulină prin alimentaţie cor ...
Un studiu spaniol a pus în evidenţă faptul că femeile tratate cu ajutorul acidului uric, după un accident vascular cerebral (AVC), rămân cu mai puţine sechele decât acelea care nu au primit u ...
Mâncarea din restaurantele clasice nu este cu mult mai sănătoasă decât preparatele de tip fast-food, potrivit unui nou studiu american, care sugerează faptul că alimentele preparate în propria ...
Hipertensiunea arterială reprezintă un factor de risc la fel de periculos pentru persoanele slabe, supraponderale şi obeze, afirmă autorii unui studiu american, infirmând astfel cercetările prec ...
Două studii au reuşit să stabilească o legătură între pierderea în greutate, medicamentele pentru cancer şi fertilitatea bărbaţilor.
Primul sugerează că bărbaţii obezi care slăbesc su ...
Fanii show-urilor gastronomice prezintă riscuri mai mari să se îngraşe, întrucât vedetele acestor programe prezintă felurile de mâncare copioase ca fiind "normale" şi pentru că maeştrii buc ...
Preparat specific bucătăriei româneşti, borşul de putină este un remediu terapeutic extraordinar pentru o serie de afecţiuni la care medicamentele moderne dau greş de multe ori. Puterea terape ...
Oscilaţiile termice înregistrate pe parcursul unui anotimp duc la o creştere a ratei mortalităţii oamenilor, impactul fiind proporţional cu cel al unor veri foarte călduroase sau al unor ierni ...
Ne începem viaţa sub forma unei singure celule care se divide ulterior în celule noi care, la rândul lor, se divid în noi celule. Ţesutul deteriorat este înlocuit, rănile se vindecă, iar urec ...
Mici detalii ne împiedică să profităm din plin de calităţile alimentelor pe care le consumăm, avertizează cotidianul spaniol El Pais, prezentând în acest sens o serie de greşeli pe care tre ...
Şedinţele cu ultrasunete pot ajuta la vindecarea mai rapidă a rănilor cronice, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii britanici, publicat în Journal of Investigative Dermatology.
O echip ...