Uneori, deşi nu ar trebui, mâncăm de plictiseală. Alteori, deşi nu ne este foame, mâncăm între două cursuri. Sunt calorii în plus, dar care fac parte, în mod iremediabil, din viaţa noastr ...
Agenţia americană de reglementare în domeniul alimentar şi al medicamentelor (Food and Drug Administration, FDA) a anunţat ă va cere producătorilor ca, în următorii trei ani, să elimine din ...
Este cunoscut faptul că toate verdeţurile sunt o sursă mare de nutrienţi dar ajută la menţinerea siluetei. Totuşi, un studiu finanţat de Centro Americano Nutricional del Huevo a dezvăluit că ...
Autorităţile sanitare din Germania au anunţat că un cetăţean german de 65 de ani a încetat din viaţă, într-un spital din Osnabruck (nordul ţării), ca urmare a îmbolnăvirii cu coronavirus ...
Consumul de ciocolată ar putea fi "asociat" cu un risc redus de boli cardiovasculare, potrivit cercetătorilor britanici de la Universitatea din Aberdeen care totuşi nu oferă nicio dovadă a unei l ...
Coreea de Sud a anunţat marţi trei noi decese provocate de coronavirusul care provoacă Sindromul Respirator din Orientul Mijlociu (MERS), ridicând bilanţul provizoriu al epidemiei la 19 morţi î ...
Lupinul este o floare perenă, deosebit de frumoasă, cu spice foarte mari, care are şi proprietăţi terapeutice, fiind o plantă consumată de vegetarieni.
Lupinul (Lupinus polyphyllus) este o pla ...
Majoritatea persoanelor consideră duşul drept un ritual zilnic ce reprezintă atât un moment igienic, cât şi unul de relaxare: pe măsură ce spuma gelului de duş se scurge de-a lungul corpului, ...
Operaţia cezariană poate duce la naşterea unor copii vulnerabili la probleme de sănătate cronice cum sunt astmul, diabetul şi obezitatea, conform unui studiu publicat în "British Medical Journa ...
Alimentele ecologice sau organice sunt produsele de origine animală sau vegetală care au fost obţinute fără utilizarea substanţelor chimice sintetice sau a componentelor modificate genetic, nu a ...
Femeile cu vârste între 50 şi 69 de ani care efectuează în mod regulat mamografii la fiecare doi ani reduc cu 40% riscul de a muri de cancer de sân, arată un vast studiu internaţional publicat ...
Măcrişul, cu gustul său acrişor, este utilizat ca plantă medicinală sau alimentară încă din Evul Mediu în tratamentul inflamaţiilor tractului respirator superior şi în cazul bolilor de pi ...
Alimentele fermentate sunt surse importante de probiotice, care ajută la ameliorarea florei intestinale. Potrivit nutriţionistei Martina Miserachs, acestea permit să fie absorbite mai bine minerale ...
Experţii agenţiei americane a medicamentelor (FDA) au recomandat miercuri comercializarea unui puternic medicament anti-colesterol bazat pe un mecanism diferit de cel al tratamentelor disponibile î ...
Studii epidemiologice recente realizate de mai multe echipe de cercetători americani au pus în evidenţă că parazitul 'Toxoplasma gondii' (T. gondii) poate altera capacităţile cognitive şi duce ...
Dependenţa de jocuri de noroc, o afecţiune cronică, a devenit o problemă pe care o au tot mai multe persoane, fiind afectată sever nu doar viaţa jucătorilor, ci şi cea a familiilor acestora.
...