Pentru copii, orice formă de vizualizare pozitivă ia forma unui amuzament pe care îl adoptă foarte repede şi pe care îl adaptează mai târziu altor situaţii din viaţa lor de zi cu zi. La vâr ...
Coriandrul folosit, în prezent, mai mult sau mai puţin în toate bucătăriile lumii contribuie şi la sănătatea organismului prin intermediul celor 11 uleiuri esenţiale, al acizilor săi şi pri ...
Cercetătorii australieni specializaţi în boli respiratorii investighează o teorie potrivit căreia o dietă bogată în fibre îi poate ajuta pe cei care suferă de astm, informează agenţia Xinh ...
Pe caniculă, totul în jurul nostru este fierbinte, intens şi chiar obositor iar combaterea ei pare uneori imposibilă, piscina, duşul, hainele din bumbac de culoare deschisă şi aerul condiţiona ...
Boala Parkinson poate fi asociată statistic cu 16 tipuri de cancer, potrivit unui studiu efectuat de cercetătorii din Taiwan, publicat în JAMA Oncology şi citat de economictimes.indiatimes.com.
C ...
Cercetătorii de la Kings College din Londra au desfăşurat un studiu în care au analizat peste 100 de perechi de gemeni identici şi au identificat o proteină din sânge care poate prezice dacă u ...
Salate pline de maioneză, cârnaţi şi carne cu multă grăsime şi cartofi prăjiţi îmbibaţi de ulei sunt ingrediente de nelipsit pentru orice grătar estival care se respectă. Este dificil în ...
Sunetele înalte ajută oamenii să perceapă mai puternic gustul preparatelor dulci, iar basul oferă senzaţia că mâncarea este mai amară, se arată într-un studiu realizat în cadrul Sony Multi ...
Şapte ingrediente alimentare îşi pierd proprietăţile mult mai repede decât se crede, însă acest lucru depinde în mare măsură de recipientul şi mediul în care sunt păstrate şi de clima f ...
Uneori, deşi nu ar trebui, mâncăm de plictiseală. Alteori, deşi nu ne este foame, mâncăm între două cursuri. Sunt calorii în plus, dar care fac parte, în mod iremediabil, din viaţa noastr ...
Agenţia americană de reglementare în domeniul alimentar şi al medicamentelor (Food and Drug Administration, FDA) a anunţat ă va cere producătorilor ca, în următorii trei ani, să elimine din ...
Este cunoscut faptul că toate verdeţurile sunt o sursă mare de nutrienţi dar ajută la menţinerea siluetei. Totuşi, un studiu finanţat de Centro Americano Nutricional del Huevo a dezvăluit că ...
Autorităţile sanitare din Germania au anunţat că un cetăţean german de 65 de ani a încetat din viaţă, într-un spital din Osnabruck (nordul ţării), ca urmare a îmbolnăvirii cu coronavirus ...
Consumul de ciocolată ar putea fi "asociat" cu un risc redus de boli cardiovasculare, potrivit cercetătorilor britanici de la Universitatea din Aberdeen care totuşi nu oferă nicio dovadă a unei l ...
Coreea de Sud a anunţat marţi trei noi decese provocate de coronavirusul care provoacă Sindromul Respirator din Orientul Mijlociu (MERS), ridicând bilanţul provizoriu al epidemiei la 19 morţi î ...
Lupinul este o floare perenă, deosebit de frumoasă, cu spice foarte mari, care are şi proprietăţi terapeutice, fiind o plantă consumată de vegetarieni.
Lupinul (Lupinus polyphyllus) este o pla ...