Dieta Dukan, dieta Atkins ori altele de acest tip nu funcţionează. A constatat-o cercetătoarea americană Tracy Mann, profesor de psihologie la University of Minnesota (SUA), care timp de peste 20 ...
Oameni de ştiinţă britanici au ajuns la concluzia că beneficiile screeningului cancerului de sân sau al mamografiilor sunt în mare parte supraestimate, potrivit unui studiu efectuat de experţi ...
Probioticele pot atenua simptomele rinitelor alergice şi ameliora astfel calitatea vieţii în perioada de polenizare, menţionează un studiu publicat în International Forum of Allergy & Rhinol ...
Concentraţiile ridicate de vitamina C din sânge, datorate consumului de frunte şi de legume, sunt asociate unui risc mai redus al apariţiei bolilor cardiovasculare şi morţii prematură, arată n ...
Persoanele care suferă de diabet de tipul II prezintă riscuri mai mari de a suferi pierderi de memorie şi un declin al funcţiei cognitive, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Şco ...
Un pahar de suc de grepfrut, băut zilnic, menţine sănătatea vaselor sanguine şi poate proteja împotriva bolilor de inimă, arată un studiu realizat de cercetători de la French National Institu ...
Fumatul poate fi unul dintre factorii care contribuie la dezvoltarea psihozelor, potrivit unui nou studiu, realizat de cercetătorii britanici, care aduce noi probe în sprijinul legăturii dintre ace ...
Iaurtul, aliment cu însemnate proprietăţi nutritive folosit ca atare sau pentru a pregăti delicioase deserturi şi sosuri, este înconjurat de numeroase mituri. Câteva dintre cele mai răspândit ...
În Grecia ori Roma antică, în străvechile civilizaţii asiatice, se spunea despre caise că poartă în ele o parte din nectarul zeilor. Mai mult, se credea că oamenii care consumă aceste fructe ...
Unele persoane au devenit foarte sensibilizate la conţinutul de proteine compozite din cereale, în special grâu, care pot cauza o reacţie imună numită „boala celiacă”, motiv pentru care ver ...
Persoanele optimiste sunt mereu în întârziere, susţine un studiu prezentat de cercetătoarea Diana DeLonzor în volumul intitulat „Never Be Late Again” („Niciodată să nu mai întârzii”) ...
Macul roşu de câmp (Papaver Rhoeas), numit popular macul cucului, mac iepuresc, mac păsăresc, mac sălbatic, paparoane, pipiloare, paparuie, face parte din familia Papaveraceae. Este o plantă erb ...
Consumul de suc de coacăze îmbunătăţeşte semnificativ sănătatea cerebrală - cel puţin aşa se arată în concluziile unui nou studiu realizat de cercetători de la New Zealand Institute for ...
Primele semne de îmbătrânire pot fi detectate în jurul vârstei de 25 de ani, relevă o cercetare americană publicată în revista Proceedings of the National Academy of Sciences pe baza studieri ...
Pe timp de caniculă, activităţile zilnice pot fi continuate, dar organismul este pus la grea încercare. Site-ul passionsante.be propune opt metode prin care temperaturile ridicate pot fi suportate ...
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a cerut marţi guvernelor să impună accize mai mari la tutun şi produsele derivate pentru a reduce numărul deceselor provocate de tabagism şi a genera ...