Experţii agenţiei americane a medicamentelor (FDA) au recomandat miercuri comercializarea unui puternic medicament anti-colesterol bazat pe un mecanism diferit de cel al tratamentelor disponibile î ...
Studii epidemiologice recente realizate de mai multe echipe de cercetători americani au pus în evidenţă că parazitul 'Toxoplasma gondii' (T. gondii) poate altera capacităţile cognitive şi duce ...
Dependenţa de jocuri de noroc, o afecţiune cronică, a devenit o problemă pe care o au tot mai multe persoane, fiind afectată sever nu doar viaţa jucătorilor, ci şi cea a familiilor acestora.
...
Suplimentele de vitamine pot cauza reacţii alergice, avertizează medicii. O persoană care dezvoltă o erupţie cutanată după administrarea unui supliment de vitamine nu este alergică la vitamina ...
Fumul de ţigară ajută bacteriile să devină mai puternice şi, totodată, scade eficienţa sistemului de apărare al organismului uman, este concluzia la care a ajuns o echipă de cercetători de ...
Persoanele care lucrează zilnic la birou ar trebui să se ridice şi să se plimbe sau să stea în picioare cel puţin un sfert din timpul de lucru, pentru a reduce riscul de obezitate, boli cardiov ...
Mari speranţe pentru pacienţii care suferă de diabet zaharat de tip 1 sunt oferite de intrarea în faza a II-a a studiului clinic a unui vaccin a cărui eficienţă a fost testată pe şoareci cu a ...
Fragul de pădure (Fragaria vesca), denumit popular frăguţă, frag iepuresc, buruiană de fragi, afrange, franză, pomiţă, vărăguţă, căpşună de pădure, este o plantă perenă ce aparţine ...
Prescrierea prea frecventă a antibioticelor ar duce la creşterea riscului de apariţie a diabetului de tip 2 (DT2), conform unui studiu american, relatează passionsante.be.
Această asociere a fos ...
Oameni de ştiinţă de la Institutul Naţional pentru Dependenţa de Droguri din Statele Unite au arătat că anumite mâncăruri creează dependenţă şi determină un consum din ce în ce mai mare ...
Căpşunile, fructele parfumate de sezon, sunt o gustare dulce cu o multitudine de proprietăţi nutritive. Iată 10 motive pentru care ar trebui incluse în meniul zilnic:
1. Întăresc sistemul ...
Acrilamida din anumite alimente, cum ar fi biscuiţii sau chipsurile, prezintă un risc pentru sănătatea publică, confirmă Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA) într-un aviz ...
Peste 95 % din populaţia lumii are una sau mai multe probleme de sănătate, existând persoane chiar şi cu cinci boli, potrivit Studiului Global Burden of Disease (GBD) realizat în perioada 1990-2 ...
A începe o dietă este o sarcină grea. Cu cât mâncăm mai multe alimente sănătoase, cu atât mai mult ne dorim un hamburger cu brânză sau o bucată de pizza. Un nou studiu publicat la început ...
Silvoterapia (tratamentul diferitelor boli cu ajutorul pădurii) este o practică terapeutică străveche. Din documentele antice, aflăm că bolnavilor suferinzi de plămâni li se indicau plimbări ...
Alăptarea timp de cel puţin şase luni reduce cu 19% riscul de a dezvolta leucemie în copilărie, relevă un studiu realizat de cercetători de la Universitatea Haifa din Israel.
Potrivit herald.i ...