Loboda, cunoscută şi sub denumirea de spanacul francezului sau spanac nemţesc de munte, este folosită, încă din antichitate, pentru deosebitele proprietăţi detoxifiante şi antioxidante.
Lobo ...
Pericolul de infarct şi accident vascular cerebral (AVC) creşte considerabil la persoanele cu acest risc, în primele două ore după un acces de furie, este concluzia unei echipe de la Universitate ...
Efectul singurătăţii asupra mortalităţii premature este major şi incontestabil, relevă un amplu studiu desfăşurat de cercetători americani, care a confirmat asocierea dintre izolare şi risc ...
Ceaiul de muşeţel, consumat pentru perioade îndelungate, a fost asociat cu un risc mai mic de cancer al tiroidei, potrivit unui studiu de mică amploare realizat în Grecia, informează Reuters.
O ...
Aproximativ 150.000 de români mor anual din cauza bolilor cardiovasculare, a declarat vineri la Conferinţa anuală de aterotromboză profesorul doctor Dan Gaiţă, de la Institutul de Boli Cardiovas ...
Singurul mod prin care greutatea corporală poate fi redusă şi apoi menţinută este acela de a schimba, pentru tot restul vieţii, atât obiceiurile alimentare, cât şi pe cele legate de activitat ...
Practicarea intensivă a saunei reduce riscul infarctului de miocard sau de insuficienţă cardiacă - este concluzia unui studiu realizat în Finlanda, ţară în care sauna este o adevărată instit ...
Culoarea luminii ar putea avea un impact semnificativ asupra felului în care ceasul nostru biologic apreciază momentul zilei, reiese dintr-o nouă cercetare care arată că intensitatea luminii nu a ...
1. Creşte tensiunea arterială – Efectul este aproape instantaneu: Tensiunea arterială este mai mare în zilele în care nu facem sport. Vasele de sânge se adaptează la fluxul mai lent care apar ...
Broccoli este considerat de mult timp un aliment "minune" şi se pare că în curând i-ar putea ajuta pe oameni în prevenirea mai multor tipuri de cancer, precum cel bucal, la gât sau la creier. Po ...
Virusul este un agent patogen, invizibil cu microscopul obişnuit, care se reproduce numai în interiorul celulelor vii şi provoacă diverse boli infecţioase, conform dexonline.ro. Se caracterizeaz ...
Un studiu bazat pe analizarea rezultatelor unor cercetări realizate pe o perioadă de peste două decenii arată că suplimentele cu vitamine cresc mai degrabă riscul de îmbolnăvire de cancer dec ...
Femeile din mediul rural sunt mai puţin predispuse la depresie decât cele de la oraş, relevă un studiu efectuat de cercetători de la Universitatea din Michigan (SUA) publicat în revista „JAMA ...
Banala făină de năut este foarte utilă în îngrijirea cosmetică, putând fi folosită, de exemplu, la eliminarea petelor de cremă autobronzantă, a părului facial, precum şi la prepararea uno ...
Printre mult apreciatele plante de primăvară la noi, încă de pe vremea tracilor, ştevia este o plantă dulce-acrişoară şi ocupă un loc bine-meritat în bucătăria tradiţională. Valoarea sa ...
Aproximativ 66% dintre nou-născuţii din Europa care au primit o serie de medicamente comune au fost expuşi la acţiunea unor aditivi potenţial periculoşi, potrivit unui studiu realizat recent în ...