Conform unor cercetări recente, apariţia şi dezvoltarea agriculturii au dus la transformarea oamenilor din indivizi robuşti în oamenii de astăzi, mult mai firavi şi cu probleme pronunţate ale ...
Cancerul reprezintă una dintre principalele cauze ale morbidităţii şi mortalităţii la nivel mondial, cu aproximativ 14 milioane de cazuri noi şi 8,2 milioane de decese cauzate de maladie în 20 ...
Triptofanul, o substanţă care există în ouă, are capacitatea de a-i face pe oameni să devină mai generoşi, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii olandezi, informează dailymail.co.uk. ...
Adolescenţii care petrec mult timp în faţa ecranelor dorm mai puţin şi adorm mai greu, potrivit unui studiu efectuat pe un eşantion de 10.000 de tineri norvegieni cu vârste între 16 şi 19 ani ...
Efortul de a striga „Au!” interferă cu mesajele nervoase legate de durere, care se deplasează spre creier, sugerează un studiu recent. Anterior, biologii presupuneau că acest comportament – ...
Reţeaua fast-food McDonald\'s a dezvăluit luna trecută, într-un videoclip, lunga listă de ingrediente care sporesc savoarea miliardelor de bucăţi de cartofi prăjiţi servite zilnic clienţilor ...
Consumul de nuci îmbunătăţeşte concentrarea şi capacitatea de a prelucra informaţiile, susţin oamenii de ştiinţă americani de la University of California, Los Angeles (UCLA), preluaţi de D ...
Spre deosebire de vinul roşu, berea a fost mai puţin cercetată pentru potenţialele ei efecte benefice, dar un studiu recent scoate în evidenţă o informaţie neaşteptată: berea conţine o subs ...
Ficatul este considerat \"un organ tăcut\", care nu produce simptome evidente, cu toate acestea există câteva semnale care indică apariţia unei afecţiuni a ficatului.
Semnele unui ficat gras al ...
Cele cinci gusturi de bază sunt dulce, sărat, acru, amar şi umami.O cercetare a arătat că pacienţii în vârstă care şi-au pierdut abilitatea de a simţi gustul umami s-au plâns şi de o pier ...
Persoanele care renunţă la micul dejun de trei ori pe săptămână riscă să consume 252 de calorii suplimentare pe parcursul zilelor respective şi să se îngraşe aproximativ 13 kilograme într ...
Substanţe întâlnite în mod obişnuit în produse de machiaj şi de igienă, precum şi în ambalajele de alimente, afectează funcţia reproductivă a femeilor şi pot determina apariţia menopauz ...
O înghiţitură de băutură alcoolică declanşează aproape instantaneu în organismul nostru un lanţ de reacţii complexe, prin care corpul încearcă să descompună alcoolul - această substan ...
Originară din China şi Japonia, consumată cu mai bine de 3.000 de ani în urmă, astăzi, alături de orez, grâu, orz şi mei, soia este una dintre cele mai hrănitoare plante. Soia (Glycine max) ...
Mai multe medicamente care sunt administrate în mod curent măresc riscul de demenţă, inclusiv riscul de dezvoltare a maladiei Alzheimer, la persoanele în vârstă care primesc aceste substanţe ...
Laptele este o sursă importantă de proteine, calciu şi vitamina D, dar studiile nu au demonstrat că ar reduce riscul de fracturi. În plus, consumul exagerat poate duce la anemie sau la obezitate, ...