Persoanele obeze sunt mai sensibile la mirosurile alimentelor, detectându-le mai uşor decât persoanele non-obeze, potrivit unui studiu realizat de curând în Marea Britanie, informează Reuters. A ...
Regimul vegetarian poate avea un efect favorabil asupra diabetului, printr-un control mai bun al glicemiei - după cum sugerează câteva studii. Cercetările în privinţa legăturii dintre vegetaria ...
Genetica şi hormonii sunt principalii factori ai prezenţei coşurilor pe faţă. Însă există obiceiuri care pot duce şi ele la o acnee supărătoare: în afară de o hrană nesănătoasă, speci ...
Jocurile video stimulează abilităţile cognitive şi vizuale, însă practicate prea mult pot provoca tulburări de comportament, susţin două studii publicate săptămâna trecută. Jocurile nu î ...
Fasolea uscată, un aliment complet şi complex, una dintre cele mai gustoase legume uscate, conţine cea mai mare cantitate de fibre dintre toate legumele, fiind probabil printre cele mai consumate.
...
Aliment devenit foarte popular în ultimii ani, quinoa, numit uneori orezul incaşilor, poate prelungi viaţa dacă se consumă câte o farfurie pe zi - este concluzia unui studiu realizat la Universi ...
De la fructe şi legume care au nevoie să se mai coacă până la produse care conţin deja conservanţi, prezentăm mai jos topul celor zece alimente pe care nu ar trebui să le depozitezi în frigi ...
Primele efecte ale schimbărilor climatice sunt vizibile deja, riscând să răstoarne priorităţile sanitare, avertizează experţi francezi în sănătate publică. Dacă ameninţările fizice ale ...
Studiul "Somn şi nutriţie", realizat anual de Institutul naţional francez pentru somn şi stare de veghe (INSV), confirmă legătura dintre excesul de greutate şi un somn insuficient, altfel spus ...
Calităţile terapeutice ale ridichilor de primăvară au fost un subiect despre care însuşi Herodot povesteşte că egiptenii le apreciau foarte mult, în timp ce grecii ofereau zeilor lor ridichi ...
Un studiu realizat de institutul de cercetări INPA din Brazilia pune în evidenţă rolul fructului de camu-camu în reducerea grăsimilor şi zahărului din sânge în cazul adulţilor sănătoşi, ...
Binefacerile consumului de ceai sunt cunoscute de multă vreme, însă şi pliculeţele folosite pot fi de mare ajutor la curăţenie, în grădină sau la atenuarea cearcănelor, scrie lefigaro.fr.
...
Salata verde este una dintre primele legume care apar primăvara şi care, prin conţinutul ei, revigorează, stimulează pofta de mâncare şi curăţă organismul la ieşirea din iarnă.
Salata (La ...
Oamenii de ştiinţă afirmă că bărbaţii au, într-adevăr, o memorie mai slabă decât femeile. Un nou studiu efectuat în Statele Unite a arătat că pierderea memoriei este o parte naturală a ...
Prin aspectul său luminos şi frunzele sale delicate, mesteacănul întruchipează primăvara mai bine decât oricare alt copac. Suplu şi totuşi rezistent, mesteacănul reprezintă tinereţea şi e ...
Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) recomandă introducerea de restricţii la utilizarea medicamentelor care conţin codeină în tratamentul tusei şi al răcelii la copii, din cauza reacţiil ...